Ostoskorissa
  tuotetta

Digikulttuur​ikylä

Hankkeessa viedään kulttuuriin ja paikallisuuteen perustuva lähimatkailu Asikkalan Vääksyssä uudelle tasolle kehittämällä gps-paikannukseen perustuva virtuaaliopas, joka sisältää lisätyn todellisuuden elementtejä, kuvaa, kerrottua​ tarinaa ja palveluita. Opas esittelee vääksyläisiä luonto- ja rakennetun kulttuuriympäristön helmiä, paikallisia palveluita ja käyntikohteita aivan uudella tavalla. Opas kertoo paikan historiaa, merkittäviä kulttuurikohteita ja käyttöhetkellä avoinna olevat ostospaikat, kahvilat ja muut palvelut.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Vääksyn alue kehittyy vielä tunnetummaksi Päijät-Hämeen vetonaulaksi, joka lisää alueen kiinnostavuutta ja kysyntää matkailijoiden ja uusien asukkaiden silmissä. Yritysten liiketoiminta ja ympärivuotiset toimintaedellytykset kasvavat ja pienetkin yritykset pääsevät mukaan osaksi digitaalista matkailumarkkinointia.

Projektipäällikkö on Reetta Nousiainen.

Hankkeen toteutusaika on 1.1.2018 - 31.8.2019 ja se toteutetaan Euroopan unionin aluekehitysrahaston tuella. Kokonaisbudjetti on 136 730 €.  

​​​​​​​​​​