Ostoskorissa
  tuotetta

BIOR​EGIO

Regional circular economy models and best available technologies for biological streams


BIOREGIO-hanke edistää kiertotalouden biologisten virtojen hyviä käytänteitä kuudessa EU-maassa. Biologisilla virroilla tarkoitetaan biojätettä, yhdyskuntien ja teollisuuden lietteitä sekä maatalouden jätteitä. Niiden käsittely voidaan toteuttaa samankaltaisilla tekniikoilla kiertojen sulkemiseksi.

Hankkeessa jaetaan osaamista parhaista alueellisista toteutus- ja yhteistyömalleista ja teknologioista. Lisääntyneen osaamisen kautta kehitetään alueiden strategioita ja edelleen myös rahoitusohjelmia tukemaan biokiertotaloutta jatkossa.

​​​​​​​​​​​​​​​LAMK vetää hanketta ja  toisena suomalaisena kumppanina on Päijät-Hämeen liitto. Hankkeen kokonaisbudjetti on 1.5 M€ josta suomalaisten osuus on noin 450 000 €. Hankeen rahoitus tulee Interreg Europe -ohjelmasta. Hankkeen toteutusaika on 2017-2021.

Tutustu BIOREGIOon tarkemmin kohdassa projektin esittely.

Hankkeen kansainväliset verrkosivut löytyvät osoitteesta:
www.interregeurope.eu/bioregio

BIOREGIOn ensimmäinen uutikirje on ilmestynyt

Kesäkuussa ilmestyneessä uutiskirjeessä on esitelty lyhyesti Päijät-Hämeen alueelta valitut hyvät biokiertotalouden käytännöt jotka ovat ehdolla edelleen jaettavaksi Euroopan laajuisesti. Lisäksi uutiskirjeestä löytyy hyvien käytäntöjen valintakriteerit sekä määritelmät siitä mitä tarkoitetaan käsitteillä biotalous, kiertotalous ja biokiertotalous. Uutiskirjeestä voi myös lukea tarkemmin Suomessa huhtikuussa järjestetystä ensimmäisestä hanke- ja sidosryhmätapaamisesta. ​


Lue englanninkielinen uutiskirje täältä. Saman sivun kautta pääset myös tilaamaan kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän uutiskirjeen.​​​