Ostoskorissa
  tuotetta

Asiointi  ja tilat

Tervetuloa asiakkaaksemme!


Toimipaikkojemme kokoelmat ovat erikoistuneita niitä lähellä sijaitsevia koulutusalojen mukaisesti. Sijaitsemme Lahdessa eri kampuksilla, katso tarkemmin täältä.

Kirjastokortti, käyttösäännöt ja hinnasto  

Maksuttoman kirjastokortin saat toimipaikoistamme. Täytä asiakaslomake netissä ja lähetä se, saat kortin viimeistään seuraavana arkipäivänä. 
Kun tulet hakemaan kirjastokorttia, varaa mukaasi kuvallinen henkilötodistus.

Muistathan että... 

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Kirjastokortin omistajana olet vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta.
 
Mikäli nimesi tai yhteystietosi muuttuvat, ota yhteyttä henkilökuntaamme tai ilmoita muuttuneet yhteystietosi tällä lomakkeella. Ilmoita kortin katoamisesta mahdollisimman pian.
 

Tutustu näihin:

Lainaus ja eräpäivän ennakkoilmoitus    

Aineiston lainaamiseen tarvitset henkilökohtaisen voimassa olevan Lahden korkeakoulukirjaston kirjastokortin. Laina-ajat vaihtelevat aineistosta riippuen, joten eräpäivä kannattaa tarkistaa kirjautumalla Masto-Finnaan tai lainakuitista.

Asiakkaamme saavat sähköpostiin automaattisen ennakkoilmoituksen lähestyvästä eräpäivästä. Sähköpostin asetukset on hyvä tarkistaa, että viestit tulevat perille. Automaattinen viesti saapuu 2-3 vuorokautta ennen eräpäivää. Tarkistathan Masto-Finnasta, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.
 
Myöhästymismaksu kertyy ensimmäisestä myöhässäolopäivästä alkaen kaikilta kalenteripäiviltä, myös siinä tapauksessa että eräpäivän ennakkoilmoitus ei ole tullut perille sähköpostiongelmien tai muun syyn takia.

Uusinnat ja varaukset   

Lainan voi uusia Masto-Finnassa 10 kertaa, mikäli aineistoon ei kohdistu varausta. Jos uusimisessa on ongelmia, otathan yhteyttä tietokeskus[@]lamk.fi tai mihin tahansa toimipaikkaamme.

Voit itse tehdä maksuttomia varauksia  Masto-Finnassa niin hyllyssä kuin lainassa olevaan aineistoon. Huomaa, että varauspainike hyllystä varattavaan aineistoon sijaitsee toimipisteen alla, niteen kohdalla.

Varauksen saapumisesta tulee ilmoitus sähköpostiisi. Säilytämme varaustasi viikon ajan. Noutamatta jääneestä varauksesta peritään hinnaston mukainen maksu.

Huomaa, että et voi varata itselläsi jo lainassa olevaa aineistoa. Virkailijan tekemästä varauksesta peritään maksu.

Omatoimikirjasto

Käytössä olevat palvelut

Omatoimikirjaston palveluihin kuuluu kirjaston painettujen ja digitaalisten aineistojen, tilojen ja tietokoneiden käyttö, mahdollisuus lehtien lukuun sekä lainaus ja palautus automaatilla.

Masto-Finnaan kirjautumalla voit uusia lainoja ja tehdä varauksia sekä aineistopyyntöjä maksutta.

Opiskelu- ja työskentelytilojen varaus toimii osoitteessa www.studymeet.lamk.fi. FellmanniCampuksen aulapalvelusta saat tiloihin tarvittavan tagin. Myös 24/7 -tila on käytössä niille, joilla on valmiiksi pääsyyn oikeuttava avain. 


Omatoimikirjastosta puuttuu

  • Henkilökohtainen asiakaspalvelu (tiedonhankinnan ohjaus, tiedonhankintaklinikat, puhelinpalvelu ym.)
  • Aineistopyyntöjen ja varausten käsittely
  • Kassapalvelut (myöhästymis- ja muiden kirjastomaksujen suoritus, tulostussaldon osto, väliaikaisen tulostustagin maksujen suoritus, LAMK Sports -kausikortin myynti ym.)
    HUOM! kirjastomaksujen verkkomaksaminen käytettävissä Masto-Finnan kautta
  • Lainauskiellon tai muiden lainauksen ja uusintojen esteiden purkaminen
  • Kaukolainojen luovutus ja maksu
  • Theseus-tallennukseen liittyvä apu 

Hankintaehdotukset   

Tieto- ja kirjastopalvelujen kokoelma tukee oppimista ja opetusta. Voit ehdottaa hankittavaksi uutta aineistoa hankintaehdotuslomakkeella tai ottamalla yhteyttä tietokeskus[@]lamk.fi tai mihin tahansa toimipaikkaamme.

Kaukopalvelu    

Henkilöasiakkaille

Kaukolainaamme asiakkaillemme aineistoa kotimaisista ja ulkomaisista kirjastoista. Kaukolainaksi pyydetään vain aineistoa, jota ei ole omassa kokoelmassamme tai muissa lähialueen kirjastoissa. Noudatamme valtakunnallisia kaukopalvelusääntöjä ja lainan luovuttaneen kirjaston ehtoja.

Kaukopalvelu on maksullista, katso hinnastoamme. HUOM! Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat (AMK ja YAMK) saavat maksutta 10 kaukolainaa/opinnäytetyö. Myös kaukolainojen uusinta on tässä tapauksessa maksutonta. 
 
Kaukopalvelupyynnön voi jättää nettilomakkeella

Kirjastoille
Halutessanne kaukolainata materiaaliamme käyttäkää kirjastojen nettilomaketta.
 
Kirjastoilta kaukolainat laskutetaan kaksi kertaa vuodessa voimassa olevan hinnaston mukaisesti.
 
Lukuvuoden aikana emme kaukolainaa kurssikirjoja. Kymmentä vuotta uudempia lehtiä ei kaukolainata irtonumeroina eikä vuosikertoina, ainoastaan jäljenteinä artikkeleista.

24/7-tila ja muut opiskelijan tilat     

Kaikissa toimipaikoissamme voit tehdä ryhmätöitä tai opiskella itsenäisesti. Käytössäsi on runsaasti kotimaisia ja kansainvälisiä digitaalisia aineistoja sekä eri alojen kirjallisuutta ja lehtiä.  FellmanniCampuksella voit käyttää opiskeluun myös 24/7-tilaa sekä erikseen varattavia ryhmätyötiloja.

FellmanniCampuksen 24/7 -tila
FellmanniCampuksella käytettävissä oleva 24/7 -tila on opiskelukäyttöön tarkoitettu hiljainen työskentelytila, jonka yhteydessä on myös vuokrattavia tutkijanhuoneita. Voit lainata aineistovaunun lainatun kirjallisuuden säilyttämiseen. Tilaan kuljetaan aina henkilökohtaisella kulkutagilla.

Kirjautuminen tietokoneille
24/7-tilassa on neljä työasemaa. LAMKin opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat koneille AD-tunnuksillaan. Muut käyttäjät kirjautuvat vierailijatunnuksilla, jotka saa korkeakoulukirjaston asiakaspalvelusta. Vierailijatunnukset ovat kerrallaan voimassa korkeintaan yhden viikon ajan.

Korkeakoulukirjaston asiakaspalvelun aukioloajat löydät täältä.

Tulostaminen   

24/7-tilassa ei ole erillistä tulostinta, joten tulostaminen on mahdollista vain FellmanniCampuksen aukioloaikoina. Käytössä on turvatulostin, joka tunnistaa LAMKin henkilökunnan ja opiskelijat. Vierailijat tarvitsevat tulostamiseen erillisen tagin; katso myös  hinnasto.


Tutkijanhuoneet

FellmanniCampuksella on hyvät mahdollisuudet myös tutkimustyön tekemiseen. Talossa on kuusi maksullista tutkijanhuonetta, joita voi käyttää pidempiaikaista, jatkuvaa työskentelyä varten. Tutkijanhuoneet sijaitsevat 24/7-tilassa ja ovat käytettävissä ympäri vuorokauden.
 
Mikäli olet kiinnostunut tutkijanhuoneen vuokraamisesta, lähetä meille tutkijanhuoneen käyttöhakemus, niin otamme yhteyttä niin pian kuin mahdollista.

Tutkijanhuoneiden käyttösäännöt


Siirtotentillä tarkoitetaan tenttiä, jonka opiskelija suorittaa Lahdessa, vaikka opiskelupaikkakunta on muualla. Lahden siirtotentteihin voivat osallistua minkä tahansa yliopiston tai ammattikorkeakoulun opiskelijat – opiskelijan tulee itse etukäteen sopia siirtotentistä oman oppilaitoksensa kanssa. Oppilaitos tekee päätöksen siitä voiko sen tenttiä siirtää vai ei.

Siirtotentit järjestetään FellmanniCampuksella (Kirkkokatu 27, Lahti). Tenttiminen on mahdollista FellmanniCampuksen aukioloaikoina.

Tenttimaksu on 60 €/tentti, ulkomaiseen korkeakouluun suoritettavan tentin maksu on 70 €/tentti. Ilmoittautuminen tenttiin tapahtuu ainostaan sähköisellä lomakkeella viimeistään 14 vuorokautta ennen tenttipäivää. 

​​​​​