Ostoskorissa
  tuotetta

Lahden korkeakoulukirjasto

Avoimen maakunnallisen korkeakoulu- ja oppilaitoskirjastoverkkomme palvelut on suunnattu erityisesti Lahden ammattikorkeakoulun, Koulutuskeskus Salpauksen ja Lahden Yliopistokampuksen opiskelijoille ja henkilökunnalle.

 Asiointi ja tilat
Aukioloajat ja yhteystiedot
 Tiedonhankinnan opiskelu ja opetus
Julkaisutoiminta

Aineistonhaku Masto-Finnasta

Digitaaliset aineistot | Opinnäytteet | Lehdet | Open access | Etäkäyttö​​​​​

banneri_researchkit_www_turkoosi.png 
 

Korkeakoulukirjaston palvelukokonaisuudet

   
Asiakaspalvelu
  • Neuvonta, kassatoiminnot, kaukopalvelu, omatoimikirjaston järjestelyt
LAMKin tutkimus- ja julkaisupalvelut
  • Tieto- ja asiantuntijapalvelut, avoin tiede ja tutkimus (bibliometriset palvelut, datatuki), Theseus, plagionnin tunnistusjärjestelmä, julkaisutoiminta (tieteellisen kirjoittamisen tuki ja ohjaus, julkaisemisen tuki, julkaisurekisteri, rinnakkaistallennus, Julkaisijan opas), oman alan tutkimuskirjoittaminen
Informaatiolukutaidon opetus- ja tiedonhankinnan  ohjauspalvelut
  • Opetusyhteistyö LAMK ja sopimuskumppanit: OPSin mukainen informaatiolukutaidon opetus, muu räätälöity tiedonhallinnan ohjaus; ohjausta voi tilata ryhmille tai henkilökohtaisesti
Kirjastoverkkopalveluiden kehittäminen
  • Masto-Finna -hakupalvelu, digitaalisten aineistojen linkityspalvelut, tietokantamääritykset, indeksointimääritykset, etäkäyttömääritykset, tietovirrat, tiedon hallinta, ResearchKit ja Tietopakki  
Tilat
  • 24/7-tilat, itsenäisen opiskelun tilat, hiljainen tila, tutkijanhuoneet, kirjasto elvyttävänä tilana 
Opetuksen ja tutkimuksen tietoaineistojen hallinta
  • Painetut ja digitaaliset aineistot, aineistolisenssit, aineistotestaukset, kokoelman evaluointi, valinta, hankinta, metadatan tuottaminen, sisällönkuvailu
Muut korkeakoulukirjastopalvelut
  • Siirtotenttipalvelu, korkeakouluyhteistyö (Tiedepäivä, muut tapahtumat ja näyttelyt), palveluiden paikalliskäyttö, kansallinen ja kansainvälinen kirjastoverkkoyhteistyö (FUAS, AMKIT, Dila, Salpaus, Laurea, IGeLu)
Palveluiden viestintä
  • Tiedotus ja markkinointi (sosiaalinen media, intrat, julkiset www-sivut, viestintä toimipisteissä)  ​

Ajankohtaista

Uutinen,

Anna palautetta Masto-Finna -hakupalvelusta ja osallistu tabletin arvontaan!

Masto-Finna on kansallisen Finna-palvelun paikallinen näkymä. Keräämme palvelun asiakkailta palautetta lyhyellä kyselyllä. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan Samsung Galaxy Tab S2 9.7" 4G 32GB New Edition -tabletti!

Lue lisää .
Uutinen,

Kunniamaininnan saanut liiketalouden alan opinnäytetyö luettavissa Theseuksessa

Sari Kaaristeen Lahden ammattikorkeakoulun liiketalouden alalla tekemä opinnäytetyö on saanut kunniamaininnan yhteiskunnallista yritystoimintaa käsittelevien opinnäytetöiden kilpailussa. Menestyksekäs opinnäytetyö on luettavissa Theseuksessa.

Lue lisää .
Uutinen,

Korkeakoulukirjaston verkkotenttikokeilusta erinomaista opiskelijapalautetta

LAMKin yhteisen ydinosaamisen opintojen Informaatiolukutaidon opintojakso onuudistunut saadun opiskelijapalautteen pohjalta. Verkkotenttimahdollisuus on saanut erittäin positiivisen vastaanoton.

Lue lisää .
Uutinen,

Lehtiä lehtiä lehtiä - käy lukemassa, lainaa parhaimmat!

Kaikissa Lahden korkeakoulukirjaston toimipisteissä on runsaasti lehtiä: ammatillisia, yleishyödyllisiä, kauniita, viisaita. Tiesithän, että lehtiäkin voi lainata!

Lue lisää .
Uutinen,

Korkeakoulukirjasto: lainaa ja nouda mistä vain, palauta mihin vain!

Tiesitkö, että korkeakoulukirjastolla on kaikkiaan viisi toimipistettä eri kampuksilla ympäri Lahtea? Voit siis lainata, palauttaa ja noutaa varauksiasi lähempää kuin ehkä arvasitkaan!

Lue lisää .
Uutinen,

#kirjasto: Tervetuloa, uudet ja vanhat opiskelijat!

Lahden korkeakoulukirjasto palvelee opiskelijoita niin kampuksilla kuin verkossa. Toimipisteistämme löydät painettujen ja digitaalisten kirjojen ja lehtien lisäksi asiantuntija-apua tiedonhankintaan sekä erilaisia opiskelu- ja työskentelytiloja.

Lue lisää .
Uutinen,

Korkeakoulukirjastot ja tietokeskukset syysaikaan

Syksyn alkaessa kaikki Lahden korkeakoulukirjaston toimipisteet ja tietokeskukset ovat avoinna. 1.9.2016 alkaen esimerkiksi Korkeakoulukirjasto FellmanniCampus palvelee ma-pe 8-20, la 10-16, osittain omatoimikirjastona.

Lue lisää .
Uutinen,

#kirjasto: Muutoksia Lahden alueen kirjastokortteihin

Lahden korkeakoulukirjasto luopuu Lahden kaupunginkirjaston kirjastokortin käytöstä. Jatkossa asiakkaiden käytössä on korkeakoulukirjaston oma kortti, jolla mm. sähköiset palvelut toimivat yhteiskäyttöistä korttia varmemmin.

Lue lisää .
Uutinen,

#kirjasto: Uusi MOT antaa enemmän!

Korkeakoulukirjasto on ottanut käyttöönsä MOT kokonaispalvelun, johon sisältyy lukuisia uusia sanakirjoja ja toimintoja.

Lue lisää .
Uutinen,

#kirjasto: Finna-verkkopalvelu on uudistunut

Arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteisestä Finna-verkkopalvelusta sekä Lahden korkeakoulukirjaston Masto-Finnasta julkistettiin tänään 22.3. uusi versio. Uudistus näkyy palvelun käyttäjille entistä sujuvampana aineistojen hakemisena ja selailuna.

Lue lisää .
Kaikki ajankohtaiset Tilaa RSS-syöte