Ostoskorissa
  tuotetta

​Valintakokeet ja esivalintatehtävät

Pisterajat sosiaali- ja terveysalan varsinaisiin valintakokeisiin syksyllä 2017

Sosiaali- ja terveysalan hakijoille on ilmoitettu esivalintakokeen tulos sähköpostitse. Alimmat pistemäärät, joilla on valittu LAMKin sosiaali- ja terveysalan varsinaisiin valintakokeisiin ovat:

Fysioterapeutti (AMK), monimuotototeutus: 53,6 pistettä
Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus: 35,1 pistettä
Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus: 37,3 pistettä
Sosionomi (AMK), päivätoteutus: 44,3 pistettä
Sosionomi (AMK), monimuotototeutus: 43,9 pistettä

Sosiaali- ja terveysalan valintakoekutsut on lähetetty sähköpostitse 19.10.2017.


Valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat lukuunottamatta seuraavia koulutuksia, joissa vain osa hakijoista kutsutaan varsinaiseen valintakokeeseen:

  • Sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa kaikki hakijat osallistuvat valtakunnalliseen sähköiseen esivalintakokeeseen 12.10.2017 ilman erillistä kutsua. Huom! Esivalintakokeeseen ​liittyy ennakkomateriaali. Esivalintakokeen perusteella osa hakukelpoisista hakijoista kutsutaan varsinaiseen valintakokeeseen. Kutsut lähetetään aikaisintaan 19.10.2017 sähköpostitse. Tämä ei koske ylempiä AMK-tutkintoja.
  • Muotoilun ja media-alan koulutuksissa osa hakijoista kutsutaan valintakokeeseen esivalintatehtävien perusteella. Esivalintatehtävät julkaistaan tammikuussa. Esivalintatehtävät 2017
Liiketalouden, matkailun ja tekniikan alojen päivätoteutusten valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua. Valintakoe tehdään valintaryhmän ylimmässä valintakoeyhteistyötä tekevässä hakukohteessa, eikä valintakoepaikkaa voi vaihtaa. Todistusvalinnan perusteella valittavien hyväksymistieto julkaistaan kevään haussa toukokuun lopussa ja syksyn haussa lokakuun lopussa Oma Opintopolku -palvelussa. Todistusvalinnalla hyväksyttyjen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen.​
 
Valintakoeyhteistyö
Ammattikorkeakoulut tekevät useimmilla koulutusaloilla valintakoeyhteistyötä. Se tarkoittaa sitä, että yhteistyössä olevat koulutukset tai -alat muodostavat yhden valintakoeryhmän. Teet vain yhden saman valintakoeryhmän valintakokeen ja saat siitä tuloksen kaikkiin saman ryhmän hakutoiveisiin. Valintakoepaikkaa ei voi vaihtaa.

Esivalintatehtävät ja ennakkoaineistot

  • ​Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan valtakunnalliseen esivalintakokeeseen liittyy ennakkoaineisto, joka julkaistaan osoitteessa http://soteli.metropolia.fi/.
Seuraavien koulutusten valintakokeisiin liittyy ennakkoaineisto, joka on luettavissa ammattikorkeakoulun nettisivuilla seuraavasti:

Päivätoteutukset

Monimuotototeutukset

Syksyn 2017 yhteishaun valintakoepäivät

Päivätoteutukset 

 
​Monimuotototeutukset​

Fysioterapeutti (AMK) esivalintakoe 12.10.2017, varsinainen valintakoe 30.10.2017
Sairaanhoitaja (AMK) esivalintakoe 12.10.2017, varsinainen valintakoe 3.11.2017
Sosionomi (AMK) esivalintakoe 12.10.2017, varsinainen valintakoe 1.11.​2017​
Tradenomi (AMK), Liiketalous ja logistiikka 1.11.2017​​

Esteettömyys opiskelijavalinnoissa – valintakokeen erityisjärjestelyt​

Valintakokeeseen voi hakea erityisjärjestelyjä erillisellä lomakkeella. Hakemukseen tulee liittää kopiot todistuksista, joihin vetoat. Toimita hakemus liitteineen kaikkien niiden korkeakoulujen hakijapalveluihin, joiden hakukohteisiin olet hakenut. Päätös valintakokeen erityisjärjestelyistä on hakukohdekohtainen ja päätös on voimassa vain määrättynä valintakoepäivänä (ei useampana vuonna peräkkäin)​.
Palautusosoite:
Lahden ammattikorkeakoulun hakijapalvelut
PL 214, Kirkkokatu 27
15101 Lahti​
  
HUOM! Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alojen valtakunnalliseen esivalintakokeeseen voi hakea erityisjärjestelyjä vain lomakkeella, jonka voi tulostaa osoitteesta soteli.metropolia.fi. Lomake toimitetaan liitteineen viimeistään 25.9.2017 kello 15.00 sen ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin, jonka esivalintakoetta käyttävä hakukohde on ylimpänä hakutoiveena. 

Tekniikan alan vanhoja valintakokeita:

Kevään 2017 valintakoe ja vastaukset​ (pdf)
Kevään 2016 valintakoe ja vastaukset (pdf)

Valintakoe ja vastaukset 2015 (pdf)
Valintakoe ja vastaukset 2014 (pdf)
Valintakoe ja vastaukset 2013 (pdf)
Valintakoe ja vastaukset 2012 (pdf)
Valintakoe ja vastaukset 2011 (pdf)

Huom. Muiden alojen vanhoja valintakokeita ei ole saatavilla.​​​
Tietoa valintakokeista saat jokaisen koulutuksen kuvauksista nettisivuiltamme ja Opintopolusta.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​