Ostoskorissa
  tuotetta

Urheilijaystävällinen korkeakoulu​

Urheilijaystävällisenä korkeakouluna LAMK pystyy tarjoamaan opiskeleville urheilijoille:

  • Urheilijastatuksen 
  • Henkilökohtaisempaa ohjausta opintojen suunnitteluun
  • Opiskelevan urheilijayhteisön
  • Laajan seura- ja tapahtumayhteistyön
  • Urheilu-uran ja korkeakouluopintojen yhteensovittamismahdollisuudet 
  • Uuden kampuksen tarjoamat hyvinvointi- ja liikuntatilat (1200 m²)

Urheilijan oppimispolku käynnistyy syksyllä 2018 joustavana ja yhteisöllisenä koulutusjärjestelynä opiskeleville urheilijoille. Urheilijan oppimispolussa tuetaan opiskelevan urheilijan joustavaa ja yksilöllistä opintojen etenemistä hänen valitsemallaan koulutusalalla. 

Tutustu Lahden ammattikorkeakoulun koulutusvaihtoehtoihin:

AMK-tutkintoon johtava koulutus

YAMK-tutkintoon johtava koulutus

Kene​lle

Urheilijan oppimisväylä soveltuu uran aktiivivaiheessa oleville kilpa- ja huippu-urheilijoille sekä aktiiviuran jälkeistä työelämää suunnitteleville hakijoille, jotka haluavat ammattikorkeakoulututkinnon.  

Hake​minen

Urheilijan oppimispolulle tähtäävä opiskelija hakee Lahden ammattikorkeakouluun normaalin valintamenettelyn kautta valitsemaansa koulutukseen. 

Hakeminen Lahden ammattikorkeakouluun 

Opiskeluoikeuden saanut opiskelija voi hakea urheilijan oppimispolkuun. Haku tapahtuu Päijät-Hämeen urheiluakatemian kultatasolle hakemisen kautta.

Päijät-Hämeen Urheiluakatemian hakumenettely 

Opint​ojen aloitus

Urheilijastatuksen saavat opiskelijat aloittavat opiskelut oman koulutusalansa tutorryhmien kanssa. Opintojen alussa heille järjestetään lisäksi oma aloitusinfotilaisuus urheilijan oppimispolusta. Tavoitteena on tukea opiskelevaa urheilijaa heti opintojen alettua etenkin opintojen suunnittelussa suhteessa urheilu-uran tavoitteisiin opiskelujen aikana. Opiskelevat urheilijat muodostavat Lahden ammattikorkeakoulussa myös oman urheilijaverkostonsa, josta voi saada vertaistukea urheilun ja opintojen yhdistämiseen.

Tuki opintojen aik​ana

Opintojen aikana opiskelevaa urheilijaa tuetaan tuomalla esiin vaihtoehtoisia suoritustapoja, verkko- ja kesäopintomahdollisuuksia sekä etsimällä ratkaisuja joustavaan työharjoittelun suorittamiseen. Opiskelevalla urheilijalla on omalla alallaan henkilökuntaan kuuluva yhteyshenkilö, johon voi tarvittaessa ottaa yhteyttä opintojen etenemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Opiskelevalla urheilijalla on myös mahdollisuus suorittaa 5-15 opintopisteen laajuiset Sportfolio-opinnot, osana täydentävää osaamista. 

Lisätietoa Sportfolio-opinnoista 

Lahden ammattikorkeakoulun opiskelevasta urheilijasta tulee myös Päijät-Hämeen Urheiluakatemian kultatason urheilija. Päijät-Hämeen Urheiluakatemia tarjoaa monipuolisia tukipalveluita opiskelevalle urheilijalle. 

Päijät-Hämeen Urheiluakatemian tarjoamat tukipalvelut

Yhte​istyö

Lahden ammattikorkeakoulu toimii yhteistyössä myös monien alueen urheiluseurojen kanssa sekä on mukana järjestämässä alueen urheilutapahtumia. Urheilevalla opiskelijalla on yhteistyön ansiosta mahdollisuus kerryttää ammatillista osaamistaan ja edistää opintojaan myös olemalla mukana urheilutapahtumien toteuttamisessa. Lahden ammattikorkeakoulu järjestää vuonna 2020 SELL Student Gamesit Lahdessa yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Tapahtuman alustavaan ohjelmaan kuuluu 17 eri urheilulajia ja osallistujia odotetaan olevan yli 1200 eri maista.    

Lisää esimerkkejä Lahden ammattikorkeakoulun urheiluseurayhteistyöstä ja juttuja toteutetuista yhteistyötapahtumista:

Esimerkkejä urheiluseurayhteistyöstä​

Lahden Ahkera

Pelicans

FC Lahti​

Toteutettuja ja tulevia urheilutapatumia

Lahti 2017

Lahti-Hollola Jukola 2018

SELL Student Games 2020​

Lahti ja Päijät-Hämeen alue urheilij​alle

Lahti ja Päijät-Hämeen alue tarjoavat urheilijalle monipuoliset harjoitteluolosuhteet ja alueen vahvojen seurojen harjoittelumahdollisuudet. Pajulahden ja Vierumäen urheiluopistot sijaitsevat myös lähietäisyydellä. Asumisen kustannukset Lahdessa ovat kohtuulliset ja kilpailu- ja harjoittelumatkoille lähtö on sujuvaa Helsinki-Vantaan lentokentälle suuntautuvien nopeiden kulkuyhteyksien ansiosta.  

Yhteystiedot​

Lisätiedot Lahden ammattikorkeakoulun urheilijan oppimispolu​sta

Tatu Saarinen, lehtori
Liiketalouden ja matkailun ala
Lahden ammattikorkeakoulu
+358 44 708 1832
tatu.saarinen@lamk.fi

Lisätiedot Päijät-Hämeen Urheiluakatemian toiminn​asta

Johanna Ylinen, toiminnanjohtaja
Päijät-Hämeen Urheiluakatemia
+358 44 763 8444
johanna.ylinen@phura.fi