Ostoskorissa
  tuotetta

​Lahti opiskelijakaupunkina

Lahti on keskikokoinen, noin 120 000 ihmisen asuttama, – ja näin ollen Suomen kahdeksanneksi suurin kaupunki. Lahti tunnetaan erityisesti Salpausselän kauniista luontomaisemista, rap-musiikista, hyppyrimäistä, radiomastoista, Vesijärvestä, mielikuvituksettomista paikannimistä ja tietenkin mahtavista asukkaistaan. 

Lahti To-do list

Lahden kaupungilla on idyllinen satama Vesijärvellä, joka etenkin kesäaikaan on vilkas ja täynnä elämää. Keskustassa on paljon kauppoja ja palveluita, ja monista liikkeistä ja ravintoloista saa opiskelija-alennusta. Aivan keskustassa sijaitsee Finnkino-elokuvateatteri, ja kävelymatkan päästä löytyy kirjasto ja teatteri. Satamassa sijaitsee vene- ja satamakahviloiden lisäksi maailmanlaajuisesti arvostettu Sibeliustalo, joka pääsi muun muassa The Guardianin kymmenen parhaan konserttisalin joukkoon. 

Urbaanin musiikin ystävät pääsevät nauttimaan kesäisin Summer up -festivaalin tarjonnasta. Kesällä 2018 Cheek räbäyttää viimeisen keikkansa Lahden mäkimontussa ja Nightwish täyttää Mukkulan Tapahtumapuiston metallimusiikilla. 

Lahti tunnetaan perinteisesti suomalaisena ja kansainvälisenä liikunta- ja urheilukaupunkina, toimihan Lahden urheilukeskus vuoden 2017 MM-kisojen näyttämönäkin. Latu- ja retkeilyverkosto ja luontopolut ovat Lahdessa helposti saavutettavissa ja kaupungista löydät mm. neljä uimahallia kuntosaleineen sekä maauimalan. Lähiliikuntapaikat, frisbeegolf, trampoliinipuisto, kiipeily, jooga – valinnanvaraa on runsaasti!

Lahti on korkeakoulukaupunki

Opiskelijakaupunkina Lahdessa on paljon tapahtumia opiskelijoille. Aktiiviset järjestöt kuten LAMKin oma oppilaskunta edustajistoineen ja hallituksineen pitävät huolen siitä, että jokaiselle on jotakin. Aktiivitoimintaan kannattaa hakeutua itsekin mukaan vaikuttamaan! 

Kaupungissa on LAMKin lisäksi Lahden Yliopistokampus, joka toimii tiiviissä yhteistyössä LAMKin kanssa. Yliopistokampuksella on Helsingin yliopiston ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston toimintaa. LUTin näkyvyys ja panostus Lahteen tulee kasvamaan lähiaikoina LUT-korkeakoulujen myötä niin opetuksen kuin tutkimuksenkin osalta.

Alle tunnissa Stadiin

Ajankäytöllisesti asuminen Lahden seudulla on tehokasta, sillä taajamissa asuvilla opiskelupaikan, työpaikan, kodin, koulun, päivähoitopaikkojen ja harrastusten väliset yhteydet ovat pääsääntöisesti erittäin lyhyitä. Etäisyyttä pääkaupunkiinkin on vain sata kilometriä, josta matka taittuu suoralla junayhteydellä noin 50 minuutissa.​

Lue lisää

 ​​​​​​​​​​​​​​​​​