Ostoskorissa
  tuotetta

Sisältö

Kiinnostaako liiketoimintaosaaminen palveluiden parissa?
Haluatko yhdistää työelämän ammattikorkeakouluopintoihin?

Toiminnasta pitävä hakija – palveluliiketoiminnan tradenomikoulutus on juuri sinulle! Kysy vaikka Marikalta:
”En olisi enää uskonut palaavani koulun penkille, kunnes huomasin tarjolla olevan myös toiminnallisempaa koulutusta! Olen ollut ehdottoman tyytyväinen omaan valintaani.” – Marika, 22

Katso PAL-opiskelijoiden tekemä video opiskelusta palveluliiketoiminnan tradenomikoulutuksessa

Palveluliiketoiminnan tradenomina yhdistät liiketalouteen palveluosaamisen, palveluiden kehittämisosaamisen ja teknologiaosaamisen – monipuolisesti. Hankit liiketoimintaosaamisesta riittävät tiedot ja taidot sekä saat hyvän käsityksen palveluliiketoiminnasta. Opit suunnittelemaan palveluita asiakkaan tarpeet huomioiden, ylittämään hänen odotuksensa ja tekemään palvelusta bisnestä. Tulevaisuus on palveluissa.
 
PAL-opiskelijana pääset yhdistämään ammattikorkeakouluopintosi työelämään. Ensimmäisenä opiskeluvuonna tutustut jopa neljään erilaiseen työyhteisöön palveluiden parissa.

Tutustu PAL-opiskelijoiden työyhteisökokemuksiin

Tutustu PAL-opiskelijoiden kehittämisprojektin tuloksiin

Miikka on saanut ensimmäisen vuoden työyhteisöjaksoltaan kipinän lähteä luomaan uraa kaupan alalla:
”Palveluliiketoiminnan opiskeluiden alkuvaiheen työyhteisöjaksolla koin joutuneeni Citymarkettiin hyllyttämään. Nyt, vuotta myöhemmin, työskentelen kyseisessä Citymarketissa iltavastaavana opiskeluiden ohella. Kesätyöni on Citymarketin myymäläesimiehen sijainen, ja olen yllättäen valinnut kauppiasopintoja. Olen yhtäkkiä kiinnostunut kauppiaan hommista!” – Miikka, 23

Palveluliiketoiminnan tradenomiksi opiskelet työelämän muuttuvissa tilanteissa. Rakennat omaa ammatillista polkuasi siirtymällä luokkahuoneista työelämän tositilanteisiin. Oppimisympäristöt vaihtelevat virtuaalisesta monipuolisiin työtehtäviin ja projekteista peleihin – Suomessa tai maailmalla.  Opintojen aikana kohtaat ja palvelet asiakkaita, kehität palveluita ja saat valmiudet edetä jatkuvasti kehittyvän ja kasvavan palvelualan monipuolisissa tehtävissä.

Opit huomioimaan palveluiden käyttäjän tarpeet, toimimaan verkostoissa ja hyödyntämään teknologiaa. Kehität kielitaitoasi ja toimit tuottavasti ja luovasti ongelmia ratkaisten. Ymmärrät henkilökohtaisen palvelun, vastuullisuuden ja ennakoinnin merkityksen uusien palveluiden kehittämisessä.

Opinnoissasi yhdistyvät yhteisöllinen ja itsenäinen oppiminen. Opinnot toteutetaan toiminnallisemmin, sosiaalisemmin ja konkreettisemmin kuin perinteinen luokkatilanteisiin sidottu oppiminen.

Katso opiskelijoiden tekemät videot palveluliiketoiminnan opiskelusta: Putkonen ja Laaksonen.

Opit luomaan uutta yhdessä muiden kanssa, spontaanisti. Opit kokeilemalla ja tekemällä. Palveluosaamista tarvitaan kaikkialla! Palvelukehittäjien aika on NYT!
Erotu muista - ole PAL!

Palveluliiketoiminnan koulutuksen esite (pdf)

Kohderyhmä

Ongelmanratkaisijat – palveluliiketoiminnan tehtäviin tai palveluyrittäjiksi aikovat – toiminnasta pitävät – työelämän uudistajat

Pääsyvaatimus

Lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto tai opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto tai ammatillinen perustutkinto tai sitä vastaava aikaisempi tutkinto tai yhdistelmäopinnot tai em. tutkintoja vastaavat ulkomailla suoritetut opinnot.

Työtehtävät

Palveluyhteiskunnassa palveluosaajille ja palvelukehittäjille on töitä kaikilla aloilla. Valmistuttuasi voit edetä tehtävissä esim. kaupan ja palveluiden, tapahtumatuotannon, teollisuuden palveluiden sekä julkisten palveluiden parissa.

Palveluliiketoiminnan tradenomina sinulla on vahvat valmiudet myös monipuolisiin palvelu-, asiakkuus-, myynti-, markkinointi-, tutkimus- ja kehittämistehtäviin. Tradenomina myös yrittäjyys tai erilaiset projektitehtävät ovat sinulle luonteva polku.

Mahdollisuudet ovat monet, kuten Paulalla:
”Lukion jälkeen tuntui, että mä oon opiskellu vaan numeroiden ja todistusten takia, enkä oo saanu oikeesti haastetta. Nyt palveluliiketoiminnan opiskelijana musta tuntuu, että saan kokeilla mun rajoja ja että mä opiskelen vihdoin mun elämää ja omaa tulevaisuuttani varten.” – Paula, 22

Hakeminen

7.9.2016 - 21.9.2016 klo 15.00

Valtakunnallinen yhteishaku 7.9. - 21.9.2016.

=> Hae nyt, lisätietoa Opintopolulla!

Lisätiedot

LAMK Liiketalouden ja matkailun ala
Palveluliiketoiminnan tradenomiohjelma
Oppimiskeskus Fellmannia
Kirkkokatu 27
15140 LAHTI

Lehtori Sami Heikkinen, sami.heikkinen@lamk.fi
Opintokoordinaattori Enni Rantahalme, enni.rantahalme@lamk.fi

 

 

Lue lisää->

Hakeminen->

Tutkinnon esittely

Ydinosaaminen 150 op

Perusopinnot 60 op

04PTOI PALVELUJEN TOIMINTAYMPÄRISTÖ 15 OP

04POSA PALVELUOSAAMINEN 15 OP

04PLTY LIIKETOIMINTAYMPÄRISTÖ 15 OP

04PYRI PALVELUYRITTÄJYYS 15 OP

 

Ammattiopinnot 45 op

04AKEH PALVELUIDEN INNOVOINTI JA KEHITTÄMINEN 15 OP

04AVAS VASTUULLISET PALVELUVERKOSTOT 15 OP

04ATUL PALVELUIDEN TULEVAISUUS 15

 

HARJOITTELU 30 OP

OPINNÄYTETYÖ 15 OP

 

Täydentävä osaaminen 60 op

Ammattiopinnot 60 op

04TCUL MULTICULTURAL COMPETENCE 15 OP

04TJOH PALVELULIIKETOIMINNAN JOHTAMINEN 15 OP

VAPAAVALINTAINEN MODUULI 15 OP

VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT 15 OP

 

Palveluliiketoiminnan tradenomina ydinosaamisesi muodostuu perusopinnoista (60 op) ja pakollisista ammattiopinnoista (45 op) sekä harjoittelusta (30 op) ja opinnäytetyöstä (15 op). Täydentävän osaamisen (60 op) voit valita joustavasti omien oppimistavoitteittesi mukaisesti. Koko 210 op tutkinnon laajuudesta sinun on mahdollista suunnata omaa osaamistasi jopa puolet tarjonnasta, 105 op.

 

Joustavuus, opiskelijalähtöisyys ja tulevaisuuden ennakointi korostuvat ohjelmassa. Tutor-opettajasi tukemana voit painottaa valitsemiasi teemoja ja rakentaa omaa osaamisprofiiliasi ketterästi, jopa puolet opinnoista (105 op) voit valita itse.

Hakeminen

Valintaperusteet

Syksyn 2016 yhteishaussa palveluliiketoiminnan tradenomikoulutuksen valintakoe järjestetään Lahdessa, Fellmannissa (Kirkkokatu 27) keskiviikkona 2.11.2016. Koe on liiketalouden koulutusten valtakunnallinen valintakoe.

Valintakokeessa on kolme osaa: haastattelu (10 p), ennakkoaineistoon pohjautuvat monivalintatehtävät (15 p) ja loogista päättelyä ja matemaattista osaamista mittaava osa (15 p). Kokeesta voi saada enintään 40 pistettä. Palveluliiketoiminnan koulutuksessa opiskelijavalinta toteutetaan kokonaan valintakokeen perusteella. Kokeesta on saatava vähintään 10 pistettä voidakseen tulla valituksi.

Ennakkoaineisto julkaistaan LAMK:in Internet-sivuilla 30.9.- 2.11.2016. Aineisto ei saa olla mukana koetilanteessa.

Ammattikorkeakoulut tekevät yhteistyötä, jossa samaan valintaryhmään kuuluvat koulutukset hyväksyvät sellaisenaan toisessa ammattikorkeakoulussa suoritetun valintakokeen.

Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.