Ostoskorissa
  tuotetta

Sisältö

Mediasisällön suunnittelu on syksystä 2017 osa Visuaalisen viestinnän opintoja. Tämän sivun tiedot koskevat jo opiskelevien opiskelijoiden koulutusta.

Syksyllä 2017 alkavien opintojen tietoihin ja hakuinfoon voit tutustua tarkemmin Medianomi (AMK), Visuaalinen viestintä -sivulla tai Opintopolku.fi -sivustolla.

Mediasisällön suunnittelun pääaine kouluttaa opiskelijat viestinnän laaja-alaisiksi käytännön ammattilaisiksi. Menestyminen edellyttää viestinnällistä yleissivistystä ja lahjakkuutta oppia rakentamaan tekstistä, kuvasta ja äänestä toimivia ja kiinnostavia digitaalisia tuotteita ja teoksia.

Koulutuksen sisäisenä erikoistumisalueena voi olla esimerkiksi
•liikegrafiikka ja animaatio
•AV- ja jälkituotanto tai
•vuorovaikutteisten sisältöjen ja pelien suunnittelu

Opetuksen pääpaino on konkreettisilla, projektimuotoisilla työpajoilla sekä niitä täydentävillä luentokokonaisuuksilla. Ammattiopinnot sisältävät verkkosisällön suunnittelua, pelien ja vuorovaikutteisuuden suunnittelua, dramaturgiaa ja animaatiota, videotuotantoa sekä liikkuvan kuvan ja äänen jälkikäsittelyä. Näihin liittyen opiskellaan myös valokuvaa ja graafista suunnittelua. Opiskelija voi myös valita opintoihinsa 3D-animaatiota, yleistä visuaalista osaamista lisääviä opintoja sekä yrittäjyyteen valmentavia opintoja.

Opittua sovelletaan harjoittelujaksoilla sekä opintojen loppupuolen projektityöjaksoilla, jotka tarjoavat mahdollisuuden erikoistua oman ammatillisen kiinnostuksen mukaisesti sekä toteuttaa todellisia toimeksiantoja oikeille asiakkaille.

Opinto-opas (2016 aloittavat)

Alan vaatimukset

Kuvallisen viestinnän alalla menestyminen edellyttää hyvää yleissivistystä, luovuutta, visualisointikykyä, taiteellista lahjakkuutta sekä kommunikaatio- ja viestintätaitoja. Valmistuvalla medianomilla on ajantasaiset viestintäteknologian hallitsemiseen vaadittavat taiteelliset ja tekniset valmiudet.

Työtehtävät

Valmistuneet työllistyvät erilaisiin media-alan sisällöntuotanto- ja suunnittelutehtäviin. Riippuen henkilökohtaisesta erikoistumisesta ura voi ohjautua peliteollisuuteen, liikkuvan kuvan tuotantoihin, mainostoimistotyöhön tai muuhun sähköiseen viestintään ja viihdeteollisuuteen.

Osa toimii ammatissa freelancerina tai perustaa yrityksen, mikä vaatii vahvaa verkostoitumista alan ammattilaisten kanssa. Muotoiluinstituutin yhteisöllinen oppimisympäristö ja alan ammattilaisten osallistuminen opetukseen antaa hyvät valmiudet ammatilliseen verkostoitumiseen, mikä edesauttaa työllistymistä ja ammatillista kehittymistä myös valmistumisen jälkeen.

 

HAKEMINEN

Mediasisällön suunnittelu on vuodesta 2017 alkaen osa Visuaalisen viestinnän opintoja.

Tutustu syksyllä 2018 alkavien opintojen tietoihin ja hakuinfoon:
Medianomi (AMK), Visuaalinen viestintä