Ostoskorissa
  tuotetta

Sisältö

Korumuotoilu on osa Vaate- ja korumuotoilun opintoja. Syksyllä 2017 alkavien opintojen tietoihin ja haku-infoon voi tutustua tarkemmin Opintopolku.fi-sivustolla: Muotoilija (AMK), Vaate- ja korumuotoilu

Koulutuksen tavoitteena on tuottaa muotoiluajattelun pohjalta toimivia korumuotoilijoita. He osaavat käyttää jalometalleja ja muita korumateriaaleja ja valmistaa koruja sekä käsityömenetelmin että tietokoneavusteisesti. Osaamisen keskiössä on yrittäjämäinen toimintatapa ja asiakaslähtöisyys.

Korumuotoilun pääaineen ensimmäisen opintovuoden opinnot sisältävät korumuotoilun perusteita ja kultasepän perustaitoja. Hän syventää niitä toisena ja kolmantena vuonna erillisten teemojen avulla. Korumuotoilun opintojen näkökulma on käyttäjälähtöisyydessä, ympäristöasioissa ja eettisyydessä, tuotantoprosesseissa, oman osaamisen markkinoinnissa ja kansainvälisyydessä. Neljäs opintovuosi on panostus korumuotoilijan ammatti-identiteetin ja asiantuntijuuden syventämiseen.

Opinto-opas (2016 aloittavat) Huom! Syksyllä 2017 aloittavien opiskelijoiden opintosuunnitelma julkaistaan myöhemmin keväällä.

Työtehtävät

Koulutus tuottaa hyvän pohjan yrittäjyydelle ja itsenäisenä korumuotoilijana toimimiseen. Osa työllistyy alan yrityksiin valmistuspuolelle.

Tehtävänimikkeitä ovat mm.
• korumuotoilija
• kultaseppä

Hakeminen

Haku Muotoiluinstituutin koulutuksiin tapahtuu kevään yhteishaussa. Hakukohteet ja tarkat hakuohjeet julkaistaan Opintopolussa, www.opintopolku.fi

Hakukohteisiin liittyvät Muotoiluinstituutin esivalintatehtävät ja hakuohjeet on julkaistu Muotoiluinstituutin valintaoppaassa 2017.

Lisätiedot

Immo Lahtela
vastuuopettaja
immo.lahtela[at]lamk.fi
050 403 6842

Opintotoimisto
muotoilu[at]lamk.fi

Hakeminen->

Hakeminen

Valintaperusteet

Katso Muotoiluinstituutin hakuprosessi

Pääsyvaatimuksena on yleinen hakukelpoisuus sekä hyväksyttävästi suoritettu valintakoe. Valinnassa pääpaino on valintakokeessa menestymisellä.

Harkinnanvaraisessa valinnassa voidaan Muotoiluinstituuttiin valita myös hakija, joka ei täytä yleisen hakukelpoisuuden kriteeriä, mutta jolla katsotaan olevan riittävät tiedot ja taidot ja joka valintakokeessa osoittaa poikkeuksellista lahjakkuutta. Myös harkinnanvaraisessa valinnassa hakevan tulee ensin tehdä esivalintatehtävät ja täyttää yhteishakulomake.

Valintakoe

Hakijat valitaan valintakokeeseen esivalintatehtävien perusteella. Lopullinen valinta tapahtuu valintakokeessa menestymisen perusteella. Koulutodistuksia ei pisteytetä Muotoiluinstituutin valinnassa.

Hae nyt