Ostoskorissa
  tuotetta

Sisältö

Pakkaus- ja brändimuotoilu on syksystä 2017 osa Teollisen ja brändimuotoilun opintoja. Tämän sivun tiedot koskevat aiemmin aloittaneiden opiskelijoiden koulutusta.

Syksyllä 2017 alkavien opintojen tietoihin ja hakuinfoon voit tutustua tarkemmin Muotoilija (AMK), Teollinen ja brändimuotoilu -sivulla tai Opintopolku.fi -sivustolla.

Pakkaus- ja brändimuotoilu on monialainen pääaine, jonka tavoitteena on kouluttaa muotoilijoita, jotka osaavat toteuttaa pakkausalan tuotekehitystä sekä brändäystä yrityksille ja teollisuudelle.

Tutkimuksen ja koulutuksen keskeisinä tarkastelunäkökulmina ovat käyttäjälähtöinen muotoilu, kestävän kehityksen haasteiden huomiointi, esteettinen ja rakenteellinen suunnittelu sekä pakkausalan kehittyvät teknologiat ja materiaalit.
Pääaineen opinnoissa keskitytään pakkausmuotoiluun ja muotoiluprosesseihin, tuotekehitystyöhön, graafiseen suunnitteluun, visualisointi- ja mallinnustekniikoihin, yritys- ja tuotegrafiikkaan sekä markkinointiviestinnälliseen ajatteluun.

Opinto-opas (2016 aloittavat)

Työtehtävät

Valmistumisen jälkeen opiskelija osaa toimia muotoilijana yrityksen tuotekehitys- tai suunnittelutiimissä tai markkinointiviestintätiimissä. Vaihtoehtoisesti opiskelija saa valmiudet toimia muotoilijana ja luovan alan yrittäjänä.

Opiskelijan suuntautumisesta riippuen työllistäjinä voivat olla mainos- ja muotoilutoimistot sekä pakkausalan teollisuus ja pakkauksia käyttävät yritykset. Monet alan työpaikat löytyvät opiskelijan kiinnostuksen mukaan myös kansainväliseltä kentältä.

Tehtävänimikkeitä ovat mm:
•muotoilija /tuotesuunnittelija / Product Designer (junior & senior)
•graafikko / Graphical Designer, graafinen suunnittelija
•Art Director (AD) eli visualisoija, tuotanto AD
•pakkaussuunnittelija, rakennesuunnittelija (pakkaus), pakkauskehityspäällikkö

 

HAKEMINEN

Pakkaus- ja brändimuotoilu on syksystä 2017 osa Teollisen ja brändimuotoilun opintoja.

Tutustu syksyllä 2018 alkavien opintojen tietoihin ja hakuinfoon:
- Muotoilija (AMK), Teollinen ja brändimuotoilu