Ostoskorissa
  tuotetta

Vuorovaikutussuunnittelu teollisuuden myyjien ja ostajien tukena

4.10.2017 10:35 | Uutinen
Kuva: esimerkkejä oppilastöistä LAMK Muotoiluinstituutin, Aalto-yliopiston ja Valmetin tuottamana

Design or Die -hankkeessa (ESR) on ratkottu yritysten liiketoimintaan liittyviä haasteita yhdessä poikkitieteellisten opiskelijatiimien kanssa. Työpajoissa on mietitty ratkaisuja sujuvoittamaan teollisuuden vaativia myyntineuvotteluja, joita voidaan tukea visualisoinneilla, videoilla ja muulla interaktiivisella materiaalilla.

Hankkeen asiantuntijana toimiva Aalto-yliopiston tohtoriopiskelija Mikko Illi kertoo yhteistyöstä paperikonevalmistaja Valmetin kanssa. Opiskelijoiden kanssa suunniteltiin erilaisia vuorovaikutuspalveluita ja strategioita teollisuuden myynnin ja oston keskustelun tueksi.  Myyntikeskusteluja voidaan sujuvoittaa esimerkiksi visualisoinneilla, videoilla ja muulla interaktiivisella materiaalilla. Illi toteaa, että opiskelijoiden konsepteissa on tullut vahvasti esille takaisinmaksun mittaaminen, ajansäästö ja positiivinen vuorovaikutus, eri asiakastyyppien palveleminen ja arvon käsittäminen myös pehmeämpiä vaikutuksia huomioiden.

Mikko Illi tutkii meneillään olevassa väitöstyössään myynnin- ja oston välisten keskustelujen tukemista visuaalisilla representaatioilla analysoimalla videoitua aineistoa.

Design or die – luovasta osaamisesta uutta arvoa ja kilpailukykyä on hanke, joka pyrkii vaikuttamaan muotoilun toimialan kehittymiseen uusilla keskustelun avauksilla, erilaisilla kokeiluilla ja valtakunnallisella monipuolisella yhteistyöllä. Hanke kestää vuoden 2018 loppuun ja on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama.