Ostoskorissa
  tuotetta

Muotsikan opiskelijoille kolmoisvoitto Ruokaoivallus-kilpailussa

31.3.2017 16:00 | Uutinen
Muotoiluinstituutin opiskelijat saavuttivat kolmoisvoiton Ruokaoivallus-ruokainnovaatiokilpailussa!  

Marika Peltola, 24,  otti ykköspalkinnon Pakkausmateriaalien valmistus- tai pakkausmenetelmä -sarjassa. Hän suunnitteli tomusokerin sirottamiseen sopivan pakkauksen. Pakkauksen sivulla olevat sisennykset ja kolmiomainen muoto varmistavat sen pysymisen kädessä. Arviointiraadin mukaan muotoilu on kaunis ja myyvä tuotteen kaupallistamisen kannalta. Tuote ja pakkaus ovat myös ajan hermolla ja pakkauksessa on otettu huomioon myös ekologinen näkökulma pakkausmateriaalin osalta.

Toisen sijan napannut Mervi Puustinen, 22,  osallistui Ruokaoivallus-kilpailuun Kaurasuklaa tetrapakkauksessa -kilpailutyöllä. Työ palkittiin ideasta pakata suklaa Tetra Pak -materiaaliin. Arviointiraadin mukaan kilpailutyössä on otettu hyvin huomioon pakkauksen ekologisuus ja kestävyys. Pakkauksen design on myös suunniteltu hyvin kaupallistamisen näkökulmasta.

Kolmossijalle nousseen Petteri Tuukkasen, 26, ideoima ELO-proteiinipatukka palkittiin myös pakkauksestaan. ELO -proteiinipatukka perustuu suomalaisiin ja lähellä kasvatettuihin raaka-aineisiin. Patukka pakataan muovin sijaan biopohjaiseen kääreeseen. Arviointiraadin mukaan kilpailutyössä on otettu hyvin huomioon pakkauksen ekologisuus ja konseptina sopii omaan tuoteryhmäänsä hyvin. Myös pakkauksen ulkoasu sopii tuoteryhmään​.

Onnittelut voittajille!

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjesti Etelä-Savon ruokaviesti -hankkeessa innovaatiokilpailun 16–29 –vuotiaille opiskelijoille. Kilpailussa etsittiin uusia ideoita koko ruokaketjuun. Kilpailussa oli kolme eri sarjaa, joissa jokaisessa oli jaossa 1000 euroa.

Lue lisää täältä.