Ostoskorissa
  tuotetta

Avoin AMK mahdollisti opinnot elämänmuutoksen keskellä

11.5.2016 8:15 | Opiskelijatarina

Elina ja Juha Pessa suorittivat avoimessa AMK:ssa 60 opintopisteen edestä sosiaali- ja terveysalan opintoja, jonka jälkeen he hakivat tutkinto-opiskelijoiksi. Syksyllä 2015 sosionomiopintonsa aloittaneelle pariskunnalle jäi paljon hyviä muistoja avoimesta AMK:sta.

- Opinnoissa onnistuminen, opiskelutahdissa pysyminen ja oma motivaatio opiskeluun selkeytti ajatukset siitä, että halusimme hakea seuraavassa haussa tutkinto-opiskelijoiksi.

Avoimen AMK:n opinnot soveltuvat kaikille, jotka haluavat laajentaa ammatillista osaamistaan, lisätä tietojaan ja taitojaan, tutustua uuteen alaan tai joiden tavoitteena on myöhemmin hakea tutkinto-opiskelijaksi.

Selkeä tavoite motivoi opiskelemaan

Nykyisin Kouvolassa asuvalle pariskunnalle avoin AMK oli silloisen elämäntilanteen kannalta sopivin vaihtoehto.

- Halusimme aloittaa sosiaalialan opinnot, mutta Elinan raskauden takia emme halunneet hakea tutkinto-opiskelijoiksi. Halusimme räätälöidä opiskelun perhetilanteeseemme sopivaksi ja uskoimme, että avoimen AMK:n kautta pystyisimme toteuttamaan opinnot helpommin.

Molemmilla oli selkeä tavoite siitä, että he haluavat valita sosionomin tutkintoon kuuluvia opintojaksoja, jotta he saisivat tutkinto-opiskelijoiksi päästyään mahdollisimman paljon hyväksilukuja.  

Tukea opiskelukavereilta ja opettajilta

Päällimmäisenä opiskelusta avoimessa AMK:ssa Juhan mieleen jäi omien opiskelutaitojen kehittyminen, sillä hänen edellisistä opinnoistaan oli ehtinyt kulua jo 20 vuotta. Hän kehui suuresti myös opiskelukavereitaan sekä heidän hyvää ryhmähenkeä.

- Tuimme toisiamme opiskelun aikana. Kaikki olivat todella motivoituneita ja monella olikin tavoitteena hakeutua tutkinto-opiskelijoiksi.

- Avoimen AMK:n kautta sain kokemusta korkeakouluopinnoista ja ensikosketuksen sosiaalialaan, josta minulla ei ollut mitään kokemusta ennen opintoja, Elina kertoo.


Elina ja Juha hakivat tutkinto-opiskelijoiksi erillishaussa ja kävivät pääsykokeissa kesällä 2015, jonka jälkeen he pääsivät aloittamaan opintonsa heti syksyllä. Opintojen aloitus sujui molemmilta mutkattomasti. He saivat oman tutor-opettajan, jonka kanssa opintoja suunniteltiin eteenpäin ja suoritetut opintojaksot käytiin läpi.

Elina ja Juha suosittelevat avoimen AMK:n polkuopintoja vahvasti muillekin.

- Opintojen suunnittelu ja toteutus omassa tahdissa on helppoa ja soveltuu myös haastavampiinkin elämäntilanteisiin. Toinen lapsemme syntyi neljä kuukautta sen jälkeen, kun aloitimme opinnot. Opiskelu ei kuitenkaan keskeytynyt kummankaan osalta. Kävimme vuoronperään koulussa ja opiskelimme paljon kotona. Tästä kuuluu kiitos opettajille, että he ymmärsivät tilanteemme ja olivat joustavia läsnäolojen suhteen.

Lue lisää avoimesta AMK:sta


Teksti: Tytti Myöhänen

Kuvat: Minna Kantola