Ostoskorissa
  tuotetta

Yrittäjyys on osa yhteiskunnallista muutosta

3.1.2017 10:55 | Uutinen
​Sean Carnegie-Brown on elävä esimerkki yhteiskunnan muutoksesta. Hän ehti työskennellä yli 20 vuotta asiantuntijatehtävissä kieli- ja käännösalalla Suomessa ja Iso-Britanniassa ennen kuin hän perusti oman yrityksen Let’s Talk Oy:n Lahteen syksyllä 2016.

- Nykyään opiskelijoita kannustetaan yrittäjyyteen ja se näyttäytyy yhtenä vaihtoehtona yhä useammalle työelämän konkarillekin. Itse perustin yrityksen, koska halusin pysyä Lahden seudulla, jossa ei ole paljon käännösalan työpaikkoja tarjolla, Carnegie-Brown kertoo.
Yrityksen perustamisprosessi kesti noin vuoden ja Carnegie-Brown sai siihen apua Ladecista. 

- Välillä mietin, onko tämä oikea ratkaisu. Tulin siihen tulokseen, että ratkaisu on oikea, sillä tarjoamilleni palveluille on kysyntää. 

Carnegie-Brownin yrityksen tavoitteena on auttaa asiakkaita hoitamaan liikeasioita englannin kielellä.  

- Tarjoamme käytännönläheistä kielikoulutusta, markkinointipalveluita ja johdon konsultointia niin yksityishenkilöille kuin pienille ja suurille yrityksille sekä organisaatioille.
Käytännössä Carnegie-Brown sparraa yksityishenkilöitä ja yrityksiä hyvin monenlaisissa tilanteissa. 

- Tavoitteena voi olla esimerkiksi myyntipuheen pitäminen englanniksi, kansainväliseen palaveriin valmistautuminen, kansainvälisille messuille lähtemiseen valmistautuminen tai koko yrityksen kansainvälistyminen, Carnegie-Brown kertoo.

Pitkä kokemus kansainvälisistä työyhteisöistä Isossa-Britanniasta ja Suomesta ovat opettaneet Carnegie-Brownille, että kielen, kulttuurin ja kauppatavan tunteminen on ensiarvoisen tärkeää.

- Onpa siten viemässä osaamistaan ulkomaille, tuomassa kansainvälisestä asiakaskuntaa ulkomailta Suomeen tai palvelemassa kansainvälistä asiakasta Suomessa.
Carnegie-Brownin mukaan odotukset, käytöstavat ja huumori ovat jopa Euroopassa maakohtaisesti hyvin vaihtelevia, puhumattakaan esimerkiksi Aasian maista.

- Tärkeintä on kuitenkin rohkeus kielen käyttämiseen. Kukaan englantia äidinkielenään puhuva ei odota, että puhuisimme täydellistä englantia. Tärkeintä on, että pystymme kommunikoimaan erilaisissa liike-elämän tilanteissa ja että näihin tilanteisin voi varautua ennakolta esimerkiksi kieli- ja kulttuurivalmennuksen avulla. 

Yrityksen perustamisen lisäksi Carnegie-Brown on tekemässä toistakin uutta avausta. Hän on miettimässä, liittyisikö Hub-yhteisöön. Study&Meet Hub on yhteisö, joka kokoaa vuoden 2017 alusta saman katon alle FellmanniCampukselle opiskelijoita, yrittäjiä ja muita sidosryhmiä.

- Hub-yhteisö on osa yhteiskunnan muutosta ja haluan olla siinä mukana jollain tavalla. Minusta on hyvä, että on olemassa kohtauspaikka, jossa opiskelijat voivat tutustua yrittäjyyteen kohtaamalla arjessaan yrittäjiä ja kuulostella, sopiiko se heille. Katsotaan, mitä voin olla omalta osaltani antamassa opiskelijoille tässä yhteisössä ja mitä verkostoja voin löytää Hubin kautta.

Tutustu Seanin toimintaan osoitteessa www.letstalk.fi

Seuraa Hubin rakentumisen vaiheita FellmanniCampuksen sivuilta

Palvelun rakentumista tukee Päijät-Hämeen liitto. ​

Yhteys
Aku Mattila
aku.mattila(@)lamk.fi
p. 044 708 0901

Teksti: Helena Salakka