Ostoskorissa
  tuotetta

Virtuaaliluonnossa opiskelijoiden kanssa

22.2.2018 16:10 | Opiskelijatarina
Ismo Jakonen tarkistaa kuvauskopterin asetuksia ennen jäälle lähtöä
Virtuaaliluonto-hanke on saanut kevään ajaksi avukseen 8 innokasta mediatekniikan opiskelijaa. Mitä kaikkea Virtuaaliluonnon projektityöskentely pitää sisällään? No esimerkiksi aivan mahtavia kuvauskeikkoja Suomen kauniissa luonnossa!
 
Tiistaina 6.2. reipas opiskelijaryhmä, mediatekniikan lehtori Ismo Jakonen ja innokas projektisuunnittelija Ria Gynther suuntasivat Rautakankareen majan tuntumaan kuvaamaan pilkkivideota. Kuvauspäivää oli valmisteltu opiskelijoiden kanssa ennakkoon: käsikirjoitus, vastuujako, laitteiden tarvekartoitus ja mm. akkujen kesto kylmässä pakkaskelissä oli kaikki jo tiedossa.  

Kuvausvälineistöksi valikoitiin Gear 360 (2017) videokamera, Mark III järjestelmäkamera sekä tekniikan alan kuvauskopteri Ismo Jakosen ohjastamana. Samalla reissulla oli tarkoituksena kuvata siis niin 360-videota, ilmakuvaa kuin aivan tavallista videokuvaakin. Opiskelijoille oli mielekästä, kun samalla kertaa päästään tutustumaan useamman laitteen käyttöön ja näin saatiin maksimoitua kuvausreissun hyöty. 
 
Varsinainen kuvausreissu kesti vain kolme tuntia. Sen pidempään ei pirtsakassa -10 asteen pakkaskelissä laitteet tai kuvaajatkaan kestä, vaikka saimmekin käyttöömme Rautakankareen majan tuulensuojaksi, piilopaikaksi (360 kuvasta on hankala editoida isoa ryhmäämme piiloon) ja varusteiden sääsuojaksi. Tuossa ajassa kairattiin parisenkymmentä reikää jäähän (osa kuvausten aikana, osa äänitystä varten), juotiin monta kupillista pakkasessa kauniisti höyryävää teetä ja kuljettiin samat portaat ylös ja alas useammin kuin jaksoi laskea. Haastavista oloista huolimatta ryhmähenki säilyi loistavana ja hauskaakin oli. 
 


Työt eivät lopu kuvaamiseen, vaan tämän jälkeen päästään siihen työllistävimpään osuuteen: videoiden, kuvien ja äänitiedostojen editointiin. Jos kahdeksan opiskelijaa on aluksi tuntunutkin isolle joukolle ei tässä vaiheessa heitä ole yhtään liikaa. Tämän reissun pilkkivideot ei ole ihan vielä valmiina, mutta voit katsoa muita Virtuaaliluonto-hankkeessa kuvattuja videoita YouTube kanavaltamme

Virtuaaliluonto on Maaseuturahaston rahoittama valtakunnallinen hanke, jossa on LAMKin lisäksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto ja Karelia-ammattikorkeakoulu.

Kirjoittaja 
Ria Gynther 
Projektisuunnittelija 
ria.gynther[@]lamk.fi