Ostoskorissa
  tuotetta

Uusia vahvistuksia kampuskehityksessä

23.11.2017 12:20 | Uutinen
Tiimi työn touhussa
​Lahden ammattikorkeakoulun uusi kampus valmistuu vuoden 2018 aikana. Kampuskehitys-tiimi on työskennellyt koko projektin aikana tiiviisti ja pian uusi NiemiCampus saadaan valmiiksi. 

- Olen ensimmäisen vuoden palveluliiketoiminnan opiskelija Jasmina Fettah ja suoritan parhaillaan työyhteisöjaksoa LAMKin M19- työryhmän Kampuskehitys-tiimissä. Tiimissä työtehtäviini kuuluu muun muassa pop up- yrittäjyyden tiloista (Showroom Muotsikka) kirjoittaminen uuden kampuksen verkkosivuilla olevaan Story of change – osioon.

Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilöstö ovat olleet vahvasti mukana M19- hankkeessa. Nyt sinulla on oiva mahdollisuus tutustua Kampuskehitys- tiimiin, josta löytyy monipuolista osaamista:

Uusi kampus rakentuu ympäristöä huomioiden

- Valmistuin Lahden ammattikorkeakoulusta ympäristöteknologian koulutusohjelmasta keväällä 2017. Ympäristöteknologian ala on hyvin laaja kokonaisuus, joten monenlaista osaamista löytyy niin kiertotaloudesta ja pilaantuneiden maiden käsittelystä kuin yhdyskuntasuunnittelusta, Henri Mylly kertoo. 

- Kampuskehitys- tiimissä aloitin harjoittelijana syksyllä 2016, harjoittelujaksoni kesti tammikuuhun asti. Löysin myös opinnäytetyöni aiheen täältä: Materiaalitehokkuuden kehittäminen: case Lahden ammattikorkeakoulu, NiemiCampus. Viime toukokuussa aloitin työntekijänä tässä tiimissä. 

- Suurimpana työtehtävänä on ollut käytöstä poistetun tavaran ja kalusteiden realisointi. Olen myös hoitanut muuton järjestelyä, kysellyt laitteiden teknisiä tietoja opettajilta ja myös, millaisia vaatimuksia laitteilla on uudessa kampuksessa. 

- Tulevasta kampuksesta tulee yhteinen tila kaikille: opiskelijoiden yhteisöllisyys ja kaikkien alojen osaaminen tulee varmasti näkymään. On kiinnostavaa nähdä, mitä kaikki muut koulutusalat tekevät. Uudet tilat ovat tietysti hieno asia: kampuksella opiskellaan tiloissa, jotka eivät ole ihan perinteisemmästä päästä. Muun muassa muuntuvat oppimistilat ja co-working ympäristöt tuovat omaa lisäarvoaan opiskeluun, Henri päättää. 


Post-it lapuilla tiimin tehtävät järjestykseen

Käyttäjälähtöisiä tiloja ja palveluita

- Valmistuin kesällä 2016 Lamkista palveluliiketoiminnan tradenomiksi. Opinnoissa syvennyin palvelumuotoiluun ja palveluprosessien kehittämiseen. Kampuskehitys- tiimissä aloitin tämän vuoden marraskuun alussa.

- Työtehtäviini kuuluvat kampus-projektin tilallinen ja toiminnallinen suunnittelu, toteutukseen ja seurantaan liittyvät tehtävät sekä projektin ajanhallinnan organisointi. Alkuun olen lähtenyt työstämään sitä, miten tiimi voisi organisoida työskentelyään. Palvelumuotoiluosaamistani voin hyödyntää niin tiimin tehtävien organisoinnissa, kuin tilallisessa ja toiminnallisessa suunnittelussa, kertoo tiimin tuorein vahvistus Tytti Ritala.  

- Valmistuva kampus on mahdollistaja. Uskon, että uuden kampuksen myötä koulu ei ole enää irrallinen osa käyttäjän arkea, vaan kuuluu saumattomasti opiskelijoiden ja muiden käyttäjien arkeen ja elämään. Tuleva kampus tarjoaa arjen ja vapaa-ajan palveluita ja luo viihtyvyyttä niin käyttäjilleen kuin koko alueelle, Tytti sanoo. 

Teksti ja kuvat: Jasmina Fettah