Ostoskorissa
  tuotetta

Työelämäsafarin safaripäiväkirja 3. Käpälämäen päiväkoti

26.1.2018 10:00 | Uutinen

​Työelämäsafari- safaripäiväkirja 24.01.2018

Kolmantena safarikohteena meillä oli talvisena keskiviikkona Käpälämäen päiväkoti, joka sijaitsee Orimattilassa, idyllisissä maalaismaisemissa alle 10 minuutin päässä Lahti-Helsinki-moottoritieltä. 

Päiväkotitoiminta on monille lapsiperheille tuttua juttua. Tämä yksityinen päiväkoti, ”Käpis”, ei ole kuitenkaan mikä tahansa päiväkoti. Päiväkotia mainostetaan kodinomaisena, turvallisena ja kiireettömänä. Tärkeimmiksi toimintamuodoiksi mainitaan ympäristö, luonto ja ulkoilu. Käpälämäessä tuotetaan itse puhdasta ja uusiutuvaa energiaa päiväkodin toimintaan. Lisäksi olennainen osa hyvää hoitoa on rakkaudella joka päivä omassa keittiössä valmistettu ruoka. 

Iltapäivän mittaisella vierailulla oli mielenkiintoista nähdä, kuinka nämä päiväkodin antamat lupaukset toteutuivat lasten arjessa. Lämminhenkisyys ja kodinomaisuus olivat kaikin aistein koettavissa, kun pääsimme tutustumaan erilaisiin lasten tiloihin sekä haastattelemaan päiväkodin työntekijöitä. Meille esiteltiin päiväkodille energiaa tuottava aurinkosähköjärjestelmä sekä keittiössä hyödynnettävä sapere-menetelmä. Lasten ulkoillessa pääsimme seuraamaan myös heidän leikkejään metsän laidassa olevalla omalla pihalla.  

Päiväkotikierroksen jälkeen kokoonnuimme tuttuun tapaan keskustelemaan osallistujien tekemistä havainnoista ja pääsimme kyselemään päiväkodin vetäjiltä lisää heidän ajatuksistaan liittyen työntekijöiden hyvinvointiin ja yrityksen tuottavuuteen. Reflektiokeskustelussa ideana on, että osallistujat miettivät omalta kantiltaan, mitä ideoita he voisivat omissa työyhteisöissään hyödyntää ja toisaalta myös antavat palautetta kyseisen vierailuyrityksen käytännöistä. Näiden havaintojen pohjalta syntyi jälleen avoin ja hedelmällinen vuoropuhelu kaikkien osallistujien kesken ja mahdollisesti myös konkreettisia kehitysideoita eteenpäin vietäväksi.

Lämmin kiitos safarivierailulle osallistuneille ja erityiskiitos Käpiksen perheelle ajastanne! 

Nähdään ensi viikolla uudessa safarikohteessa!​