Ostoskorissa
  tuotetta

Toivon, että innostusta ei hukattaisi

8.11.2017 13:45 | Työntekijätarina
Hänellä on jo kokemusta ja näkemystä. Uteliaisuutta ja rohkeutta. Taitoa selvitä myrskyistä. Näillä sanoilla toimistosihteeri Maarit Turja-Ilola kuvaa 25-vuotiasta Lahden ammattikorkeakoulua, jos tämä pitäisi elollistaa ihmiseksi.  

Turja-Ilola on nähnyt melkein koko tämän 25-vuotisen taipaleen, sillä hän tuli töihin Lahden muotoiluinstituuttiin vuonna 1994 väliaikaisen ammattikorkeakoulun aikaan. Hän on toiminut monissa tehtävissä muun muassa täydennyskoulutuksen, kv-toiminnan sekä talous- ja henkilöstöhallinnon parissa. 

– Olen ollut myös LAMKin tutkinto-opiskelijana 2010-luvulla. Tämä kaikki on antanut hyvää yleiskuvaa siitä, mitä meillä tehdään.

Yhtenä välähdyksenä Turja-Ilola haluaa nostaa esille sen, kun LAMK Oy oli syntymässä vuoden 2014 lopussa. Hän muistaa, miten uutta rakennettiin täydellä teholla.

– Aistin tuolloin innostumista, vapautumista ja draivia, että nyt me pääsemme tekemään jotain omaa. Toivon, että saisimme pidettyä sitä samaa fiilistä näissä kaikissa myllerryksissä, mitä meillä on. Toivon, että innostusta ei hukata. 

Omaan innostumiseen voi vaikuttaa


Turja-Ilola kuvaa itseään toiveikkaan myönteiseksi ihmiseksi. Hänen mielestään innostumiseen ja työniloon voi vaikuttaa oman asenteen kautta. 

– Meillä kaikilla on vaarana kyynistyä, mikä on ymmärrettävää muutoksissa. Valittamisen kierre ei vain johda mihinkään. Epäkohdista pitää puhua ja niitä tulee voida käsitellä, mutta niihin ei pidä jäädä vellomaan.  

Turja-Ilolan mielestä LAMKin tulee osata vastata maailman muuttumiseen. 

– Jos emme näe muutoksessa mahdollisuuksia ja takerrumme johonkin, josta emme halua luopua, emme ole kovin vahvoja vastaamaan muutokseen. 

Uudessa Mukkulankadun kampuksessa Turja-Ilola näkee enemmän mahdollisuuksia kuin haittoja, mutta se vaatii yhteisiä pelisääntöjä ja yhteistyötä. Sitä, että jokainen löytää uudesta yhteisöstä oman paikkansa. 

– Näen Mukkulankadun kampuksen mahtavana mahdollisuutena ennen kaikkea opiskelijoille. Kun he hoksaavat monialaisuuden merkityksen ja mahdollisuudet, heitä ei saa siitä enää irti, Turja-Ilola sanoo.

23 vuotta Lahden ammattikorkeakoulussa on pitkä työura. Turja-Ilola sanoo, että sille on syynsä.

– Olen kokenut LAMKin tosi hyvänä ja kannustavana työnantajana. Parasta ovat kuitenkin kaikki upeat työkaverini vuosien varrelta, Turja-Ilola sanoo.

Teksti ja kuva: Helena Salakka​​​