Ostoskorissa
  tuotetta

Testaa kisakuntosi! Are you fit for the Ski Games?

3.3.2017 13:05 | Työelämätarina
Lahti2017 -kisavieraita kiinnostaa urheilijoiden lisäksi myös oma henkilökohtainen kisakunto. Oman kisakuntonsa pääsee tsekkaamaan Linkussa Lahden keskustassa Erkon- ja Aleksanterinkadun risteyksessä. Linkussa voi mittauttaa vaikka verenpaineensa tai verensokerinsa. Mitattujen arvojen perusteella saat yksilöllistä ohjausta terveyden ylläpitoon ja edistämiseen. Kaikki esiin tulevat asiat käsitellään täysin luottamuksellisesti. 
Neuvoja on saatavilla mm. aivoinfarktin oireista, pulssin mittaamisesta ja arkiliikuntaan liittyvistä asioista. Lisäksi Linkussa voi päivittää omia terveystietoaan esimerkiksi uusien ravitsemussuositusten osalta.

Linkussa ensimmäistä kertaa vierailevat Noora ja Minna odottaa pääsyä sairaanhoitajaopiskelijan vastaanotolle testauksiin.
”Meinataan testata kaikki; verenpaine, bmi ja verensokeri. Aiemmin en ole käynyt Linkussa. Joissain olen kyllä nähnyt tämän”, kertoo Noora.
”Kaverini suositteli tulemaan, niin mehän tultiin”, suositukseen tarttunut Minna sanoo.

”Paljon on käynyt asiakkaita. Opiskelijat ovat sisäänheittäneet ihmisiä niin on hyvin päässyt harjoittelemaan tätä hommaa. Asiakkaat on yleensä yli 50v eli pääasiassa aikuinen väestö on ollut kisakunnostaan kiinnostunut. Pari kisavierastakin on käynyt! Kivaa tämä on, kun pääsee harjoittelemaan mittausta muillekin kun luokkakavereille”, toteaa kokemuksesta innostunut ensimmäisen vuoden opiskelija Sanna Kuosa.

Tunnelma Linkussa oli tiivis ja iloinen. Keli oli aika sateinen, joten asiakkaista oli mukava päästä lämmittelemään Linkkuun sisälle.

Lahden ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijat ovat toteuttajina Linkussa. ”MM-kisakunto kohillaan? – Are you fit for the Ski Games?” -projekti on osa sairaanhoitajien (AMK) koulutuksen Terveyden edistäminen / Health promotion opintojaksoon liittyvää hanketta. Kisaviikon jälkeen opiskelijat tekevät itsearvioinnin, jossa he käyvät läpi, miten viikko sujui, mitä ja miten he oppivat.

Joustavuus, erilaisten ihmisten kohtaaminen, tiimityötaidot sekä opittujen taitojen soveltaminen ovat tavoitteita, joiden takia tämä kisakunnonmittaushanke järjestetään. Erilaiset oppimisen tavat sopivat eri henkilöille ja asiakkaiden kohtaaminen on tärkeä osa oppimista. 

Lisätietoja 

Opettajat
  • Ulla Papinniemi, ulla.papinniemi@lamk.fi, 0447080324
  • Päivi Saares, paivi.saares@lamk.fi, 0447081711
Sairaanhoitajaopiskelija, Linkun osa-aikainen palvelumestari 
  • Pekka Kurkela, pekka.kurkela@lamk.fi, 050 439 0980