Ostoskorissa
  tuotetta

Teollisuusseura vauhdittaa LAMKin ja elinkeinoelämän yhteistyötä 50 000 euron lahjoituksella

23.2.2018 21:00 | Uutinen

​Lahden ammattikorkeakoulun Vauhtia-varainhankintakampanja on käynnistynyt. Varainhankinnalla luodaan uusia edellytyksiä Lahden alueen kilpailukyvyn kasvattamiseen. Tämä on mahdollista tekemällä, kokeilemalla ja kehittämällä liiketoimintaa yhdessä. Nyt on aika tehdä asioita uudella tavalla. Lahjoitus Lahden ammattikorkeakoululle on sijoitus LUT-konsernin korkeakouluopetukseen ja sen avulla panostus alueen työ- ja elinkeinoelämän kehittämiseen. 

”Me LAMKissa haluamme tehdä työtä alueen kehittämiseksi ja tähän työhön tarvitsemme kumppaneita. Vauhtia-kampanjalla haetaan nimensä mukaisesti vauhtia alueen ja korkeakoulutoiminnan kehittämiseen sekä kilpailukyvyn kasvattamiseen. Luvan saatuamme olemme ottaneet ensimmäisiä askeleita varainhankinnassa ja aiomme olla aktiivisia jatkossakin”, toteaa rehtori Vesa Harmaakorpi.

Lahden Teollisuusseura lahjoitti 50 000 euroa

Lahden Teollisuusseura teki lahjoituksen, jolla vauhditetaan tekniikan ja muotoilun koulutuksen sekä alueellisen elinkeinoelämän yhteistyön kehittämistä ja tiivistämistä. 

”Teollisuusseuralle on perustamisvaiheesta lähtien ollut tärkeää tukea Lahden alueen koulutustarjontaa. Olemme vuosikymmenten mittaan tukeneet koulutusta ja tutkimusta, joten tämä lahjoitus on selkeä jatkumo alueen kehittämisen eteen”, kiteyttää toiminnanjohtaja Valtteri Simola Lahden teollisuusseurasta. ”Lahden Teollisuusseuran säätiö tukee Lahden alueen eteen tehtävää tutkimustyötä ja haluamme jatkossakin hyviä hakemuksia.”

Ammattikorkeakoulujen varainhankintakampanja on käynnissä vuoden 2018 loppuun asti. Valtio antaa vastinrahaa ammattikorkeakoulujen keräämien varojen päälle siten, että valtion vastinraha 24 M€ kohdennetaan ammattikorkeakoulujen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan. Tämä Opetus- ja kulttuuriministeriön antama lisätuki oli merkittävä seikka myös Teollisuusseuralle lahjoituksessa päätettäessä.

LAMKin Vauhtia-varainhankintakampanja jatkuu

Keräystavoite valtion vastinrahaan oikeuttavassa kampanjassa on kaksi miljoonaa euroa. Keräysaikaa on vuoden 2018 loppuun asti.

Lisätietoja: lamk.fi/vauhtia

LAMK, rehtori Vesa Harmaakorpi, 040 575 1965

Lahden teollisuusseura ry, toiminnanjohtaja Valtteri Simola, 050 555 6827