Ostoskorissa
  tuotetta

Syksy tuo tullessaan kiertotalouden käytännön koulutuksia

28.9.2017 0:25 | Uutinen
Kiertotalousosaamista Päijät-Hämeeseen –projektin syksy on käynnistynyt hyvin. Yrityksille tarjotaan uudenlaisia, innostavia koulutuksia, jossa materiaalit ja arvo kiertävät sekä tuotteille luodaan lisäarvoa palveluilla ja älykkyydellä. 

Kierto-idé-apaja ideoi ja möyhentää kiertotalouden mahdollisuuksia yrityksille

To 2.11.2017 toteutetaan Lahdessa Kierto-idé-apaja, joka on pajamuotoinen kiertotalouden yritysideoita jalostava koulutus. Pajassa yrittäjät, seniorit ja opiskelijat pohtivat ja työstävät toiminnallisesti kiertotalouden mahdollisuuksia Päijät-Hämeen alueella. Paja järjestetään Ideaverstaalla, jonka puitteet mahdollistavat itse tekemisen: Lahden keskustassa sijaitseva n. 1017 m²  työtila antaa mahdollisuuden kokeilla mm. käsityöläisten ideoitaan matalan kynnyksen palveluilla. Tilassa on pienen puusepänverstaan ja metallipajan peruskoneet. 
 
Yritysedustajia pyydetään tuomaan paikalle toiminnassa syntyvää hukkamateriaalia, heidän ajatuksiaan asiakkaiden tarpeista ja tulevaisuuden näkymistä. Seniorit tuovat tietotaitoa ja opiskelijat raikkaita ideoita. Iltapäivän aikana materiaalien pohjalta luodaan kehitysideoita yritysten toimintaan.

Kiertotalouden perusteet kuunneltavissa verkossa​

Keväällä alkaneen Kiertotalousosaamista Päijät-Hämeeseen –projektin ensimmäinen koulutus toteutettiin webinaarina. Verkon kautta järjestetyssä koulutuksessa käsiteltiin kiertotalouden perusteita Sitran ja Motivan asiantuntija-esitysten ja yleisön kysymysten kautta. Koulutuksen taltioinnista muokatut informatiiviset videopätkät löytyvät Kiertotalousosaamista -projektin sivuilta kohdasta Materiaalit.

Videot antavat hyvän yleiskuvan kiertotaloudesta ja sen mahdollisuuksista. Projektin muissa koulutuksissa tullaan hyödyntämään näitä videoita käyttämällä niitä ennakkotehtävinä.

Kiertotalousosaamista Päijät-Hämeessä – projektissa (2017-2018) kehitetään ja pilotoidaan kiertotalouteen liittyviä koulutuksia sekä testataan erilaisia innovatiivisia oppimismenetelmiä alueen yritysten henkilöstölle. Projekti on ESR-rahoitteinen. 

Lisätietoja: 

Sirpa Keminen, p. 050 - 403 6891, sirpa.keminen[at]lamk.fi