Ostoskorissa
  tuotetta

Simulaatiossa voi kokeilla rajoja: DuuniExpoon rakentuu simulaatio pop-up!

17.1.2018 9:40 | Uutinen
​Edessä työhaastattelu, haastava asiakastilanne tai tarve nostaa kissa pöydälle työpaikan aamupalaverissa? Työelämän moninaisia tilanteita voi harjoitella simulaation avulla. Simulaatioon pääsee tutustumaan DuuniExpo-messuilla 24.1. Lahden Messuhallissa, jonne rakentuu pop-up –simulaatio-osasto. 

Taustalla on LAMKin Työyhteisösimulaatio yritysten kasvun ja kehittämisen välineenä –hanke, jossa hyväksi havaittu simulaatio-oppiminen jalostetaan yritysten käyttöön.  Hanketta osarahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.

- Tarkoitamme simulaatiolla menetelmää, jossa todellisen tuntuisissa tilanteissa harjoitellaan työssä tarvittavia taitoja, joiden harjoittelu oikeassa ympäristössä olisi kallista tai monimutkaista. Esimerkkejä ovat erilaiset asiakastilanteet, päätöksentekotilanteet tai kokouksiin liittyvät tilanteet, kertoo projektipäällikkö Sari Niemi Lahden ammattikorkeakoulusta.

Simulaatio on usein lyhyt harjoitus, jonka jälkeen tilanne puretaan auki keskustellen: mitä simulaatiotilanteessa tapahtui, mitä päätöksiä ja valintoja tehtiin, mitä havainnoitiin ja mitä opittiin. 

- Simulaatio on myös turvallinen ympäristö mokata, Niemi sanoo.

DuuniExpon osastolle voi tulla kokeilemaan esimerkiksi työhaastattelua. 

- Työhaastatteluun valmistautumisesta puhutaan paljon työnhakijan näkökulmasta, mutta tilannetta olisi hyvä tarkastella myös haastattelijan kannalta. Mihin kiinnittää huomiota hakijassa ja millainen haastattelija itse olen? Joskus voi olla myös hyödyllistä vaihtaa roolia. Messuosastolla kuka tahansa voi tulla testaamaan näitä rooleja, Niemi sanoo.

Lehtori Markus Kräkin mukaan kokemukset simulaation käytöstä opetuksessa ovat olleet innostavia.

- Opetus on tehokasta, käytännön läheistä ja kokemuksellista. Simulaatio-oppimisessa osallistujilla on aktiivinen rooli oppimistapahtuman luomisessa. Näemme valtavasti potentiaalia simulaatioista myös yritysten käytössä, etenkin johtamisen, HR:n ja asiakastyön sekä prosessien kehittämisessä, Kräkin kertoo. - Hankkeessa olemme simuloineet ammattimyyjien kanssa erilaisia kaupantekoon ja asiakaspalveluun liittyviä tilanteita.

- Menemme yhä enemmän liikuteltavan järjestelmämme kanssa kentälle, oikeisiin työelämätilanteisiin. Meillä on kaikkinensa hyvin kunnianhimoiset tavoitteet. Simulaatio on selvästi nouseva innovaatiomenetelmä, johon myös yritysten kannattaisi tarttua. LAMKin uudelle kampukselle on rakentumassa myös uusi, hieno simulaatiokeskus, Niemi kertoo.

DuuniExpo Lahden messuhallissa 24.1.2018!​ Työyhteisösimulaatio yritysten kasvun ja kehittämisen välineenä -projekti löytyy kahvion vierestä osastolta E3.

Lisätiedot: 
Projektipäällikkö Sari Niemi 
sari.niemi@lamk.fi 
p. 044 7080 193​