Ostoskorissa
  tuotetta

Resursseja hukkaamaton menestyjä: Päijät-Hämeen tiekartta kohti kiertotaloutta

20.9.2017 0:55 | Uutinen
​Päijät-Hämeen tiekartta kohti kiertotaloutta on julkaistu osoitteessa www.kohtikiertotaloutta.fi​.​ Kiertotalouden tiekartta on todennäköisesti ensimmäinen maakuntatasolla ja se tukee Päijät-Hämeen älykkään erikoistumisen strategiaa. 

Kiertotalouden tiekartan pääteemoja ovat teknisten materiaalikiertojen hyödyntäminen, biotalouden mahdollisuudet, kuluttamisen muutoksen tuomat uudet liiketoimintamahdollisuudet, energiaratkaisut sekä ennakkoluulottomat kiertotalouden referenssikohteet.

Tiekartta sisältää käytännön toimenpiteitä kiertotalousvision saavuttamiseksi. Näitä ovat mm.  kierrätysmateriaalikirjasto, yhteinen mobiilialusta jakamistaloudelle, ravinnekierron käsittelylaitos sekä kiertotalouskasvatuksen toteuttaminen. Lisäksi tiekartasta löytyy esimerkkejä alueen yritysten hyvistä käytännöistä. Tiekarttaa päivitetään jatkossa ja sidosryhmät ovat tervetulleita osallistumaan.  

Tiekartta kohti kiertotaloutta on koottu osana Kiertoliike - Päijät-Hämeen kiertotalousmalli ja uudet liiketoimintamahdollisuudet –projektia, mikä toteutetaan vuosina 2016-2018 Euroopan aluekehitysrahaston tuella. Projektia koordinoi LAMK, kumppaneinaan LUT:n Lahden yksikkö, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Muovipoli Oy ja Lahden Työn Paikka Oy.