Ostoskorissa
  tuotetta

Restonomiopiskelijoilta uusia eväitä Jazztorille ja Jukolan kehittämiseen

30.11.2017 9:15 | Uutinen

​Projektisyksyn puitteissa toisen vuoden restonomiopiskelijat ovat tarttuneet laajoihin palvelukehittämisen toimeksiantoihin monialaisesti. Projekteihin omaa osaamistaan ovat tuoneet ympäristötekniikan insinööriopiskelijat sekä suomen- ja englanninkieliset IT-tradenomiopiskelijat. Opiskelijoiden työskentelyä on ohjannut palvelumuotoiluprosessi. Ensimmäinen Projektisyksy huipentuu kaksipäiväiseen messutapahtumaan 4.-5.12.2017.

Ryminällä takaisin

Syksyllä 2016 Lahden ammattikorkeakoulussa käynnistettiin uudelleen restonomikoulutus muutaman vuoden tauon jälkeen. Näkökulma matkailu- ja ravintola-alaan on monipuolinen ja työelämäkeskeinen. Ylivoimaisiin asiakaskokemuksiin päästään yhdistämällä majoitus-, ruoka- ja ohjelmapalveluihin muun muassa hyvinvoinnin, kulttuurin, tapahtumien, vapaa-ajan ja teknologian mahdollisuuksia.

Toisen vuoden syksyllä matkailuliiketoiminnan opintoihin kuuluu toimeksiantoprojekti, jossa kehitetään uusia matkailu-, ravintola-, tapahtuma- ja vapaa-ajan elämyspalveluita. 

Mobiilisovellusdemoja, tapahtumia ja uusia matkailutuotteita

Projektisyksyssä on ollut yhdeksän toimeksiantoprojektia. Lahti Bigband ry on saanut uusia eväitä Lahden Jazztori -tapahtumaan. AWA Oy:n Leville tulevaa talviaktiviteettipuistoa on viety eteenpäin muun muassa 3D-mallintamisen keinoin. Pajulahdelle on kehitetty mobiilisovellusdemo, joka on tarkoitus saattaa sovelluskauppaan kevään 2018 aikana. Vääksyyn on puolestaan kehitetty teemoitettuja kävelykierroksia ja yhdistetty Vanhaa Vääksyä ja liikekeskustaa mobiiliopasratkaisulla.

– ”Kiinnostava keskustelunavaus on myös Hämeen kauppakamarin matkailuvaliokunnan aloitteesta muotoiltu Tawast Lake Land -mobiilisovelluskonsepti, joka kokoaa yhteen Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen vastuullista matkailupalvelutarjontaa”, mainitsee yliopettaja Mika Kylänen Liiketalouden ja matkailun alalta.

Lahti–Hollola Jukolan kehittämistyötä on tuettu tuleviakin Jukola-tapahtumia edistävillä täsmäprojekteilla. Toisessa on suunniteltu valmis malli mobiilisovellukselle, ja toinen projektitiimi on rakentanut kutsuvierastilaisuuden tapahtumakonseptin. 

LAMKin hankkeista Salpausselkä Unesco Global Geoparkin valmistelutyötä on tuettu kehittämällä palveluja ja markkinointia. Mennään metsään -hankkeelle on kehitetty myymistä vaille valmiita, outdoors-henkisiä matkailutuotteita Päijät-Hämeen reitistöjen ympärille.  

Konkreettista yritysyhteistyötä 

Tuloksiin pääsee tutustumaan kaksipäiväisillä Projektisyksymessuilla 4.-5.12.2017 klo 10.00-14.00, FellmanniCampuksen 4. kerroksessa, osoitteessa Kirkkokatu 27. 

– ”Projektit ovat olleet hyvin erilaisia, mutta yhteistä kaikille on ollut käyttäjälähtöinen suunnitteluprosessi palvelumuotoilun ja ketterän kehittämisen keinoin. Lisäksi matkailubisneksen kannalta olennaiset seikat, kuten alue- ja paikkasidonnaisuus, vastuullisuus, digitaalinen markkinointi sekä verkostomaisuus, ovat olleet vahvasti läsnä kaikissa”, Kylänen toteaa. 

Molempina päivinä ohjelmassa on myyntipuheiden, inspiroivien kohtaamisten ja innostavan messutunnelman lisäksi muun muassa paneelikeskusteluja tulevaisuuden mahdollisuuksista sekä kahvitarjoilu. Tilaisuuden juontajina toimivat loppuvaiheen palveluliiketoiminnan tradenomiopiskelijat Marjut Suokas ja Laura Tiihonen-Pekkala.

Lisätietoja

Mika Kylänen, mika.kylanen@lamk.fi