Ostoskorissa
  tuotetta

Restonomiopinnoissa teoria tulee tutuksi työelämässä

3.4.2017 15:55 | Opiskelijatarina
Stella Vaccari on reipas ja kunnianhimoinen ensimmäisen vuoden opiskelija. Hän opiskelee Lahden ammattikorkeakoulussa matkailuliiketoimintaa. Restonomikoulutukseen hän päätyi tutkinnon monipuolisuuden takia ja matkailun ala on Stellan sydäntä lähellä.

Stella valitsi Lahden ammattikorkeakoulun yhteishaussa sijainnin, sekä hyvän maineen perusteella.

”Lahdessa ja LAMKissa on lisäksi erinomaiset urheilumahdollisuudet!”

Stella kuvaa opiskelun olevan monipuolista, itsenäistä ja antoisaa. Erityisesti opinnoissa on heijastettu teoriaa työelämään, joten oppiminen ei ole ollut pelkkää tunnilla istumista.

Stellan mielestä parasta opiskeluissa on ollut opintojen monipuolisuus, sekä kannustava ilmapiiri. Haastavimmaksi asiaksi hän kuvaa opiskelun, työelämän sekä oman vapaa-ajan tasapainoa.

Työyhteisöjaksolta hyvää kokemusta

Restonomiopinnoissa on paljon työyhteisöjaksoja, joissa opiskelija tutustuu yrityksen palveluelinkeinoon ja siihen minkälaista olisi työskennellä siellä. Stella suoritti syksyn työyhteisöjakson Lahden kongressi- ja konserttikeskuksessa Sibeliustalolla. Hän pääsi harjoittelemaan eri matkailualan toimistotehtäviä, sekä aulapalvelua. Työyhteisöjaksolla hän sai uusi oppeja, verkostoitui ja lisäksi sai Sibeliustalolta opiskelun ohelle töitä. Kevään työyhteisöjakso on nyt meneillään ja Stella suorittaa sen Lahden Pelicansilla. Hänen toimenkuvaansa kuuluu muun muassa erilaiset asiakaspalvelutehtävät ja promootiotyöt. Työyhteisöjakso päättyy toukokuussa.

Stella on jo aktiivisesti osallistunut moneen projektiin LAMKissa, vaikka on vasta ensimmäisen vuoden opiskelija.

”Ja monta on vielä edessä. Tämän vuoden huippuhetkiä oli toimiminen Lahella sydäntä -konsertin myyntitiimissä, sekä vapaaehtoistyö hiihdon MM-kisoissa Lahdessa. Edessä on vielä esimerkiksi opiskelijavaihto Sloveniassa, jota en malta odottaa! Aktiivisuus on itsestä kiinni ja suosittelen lämpimästi tarttumaan erilaisiin haasteisiin.”

Stella suosittelee hakemaan Lahden ammattikorkeakouluun, koska:
”LAMK antaa erinomaiset lähtökohdat oman polkusi löytämiseen!”

​​​​​