Ostoskorissa
  tuotetta

Rehome – väliaikaisasumisen ratkaisut edullisesti ja nopeasti aaltopahvista ja vanerista

26.2.2018 16:00 | Uutinen
Kuva: Lassi Häkkinen/ Lahden kaupunki

​Rehome ratkaisee väliaikaisasumisen haasteet. Nopeat, edulliset ja helposti ilman työkaluja koottavat huonekalut on valmistettu vanerista ja aaltopahvista. Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin Rehome-muotoilijaryhmän suunnittelemia huonekaluja voidaan käyttää erilaisissa väliaikaisasumisen tarpeissa, esimerkiksi hätämajoituksessa tai festivaalien ja muiden isojen tapahtumien yhteydessä. Aaltopahvi ja vaneri eivät huonekalumateriaaleina ole ikuisia, mutta äkilliseen tarpeeseen ne tuovat järkevän, kustannustehokkaan sekä luontoystävällisen ratkaisun.

Primääritarpeiden tyydyttäminen tavoitteena

Rehome-hankkeen tavoitteena on ollut kehittää suuren volyymin nopeaa ja edullista kalustetuotantoa. Väliaikaisasumisen primääritarpeiden tyydyttäminen eli nukkuminen, säilytys ja yksityisyys nousivat tärkeimmiksi ratkaistaviksi asioiksi. Nuorten muotoilijoiden ideat toteutettiin automaatioteollisuuden keinoin. Kymmenestä erilaisesta huonekaluprototyypistä esimerkiksi aaltopahvista sänkyä on mahdollista valmistaa 3500 kappaletta tunnissa. Tuotteet on valmistettu biopohjaisista materiaaleista ja tuotantoprosessit tuotteiden takana ovat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia.

Rehome-projekti etsii toteuttajaa/rahoittajaa

Rehome-projekti on saanut rahoitusta Euroopan sosiaalirahastolta ja hankkeessa on ollut mukana Suomen Punainen Risti. Rehome-hankkeen takana ovat 10 Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opiskelijaa. Tuotteet olivat esillä ensimmäisen kerran Habitare-messuilla syksyllä 2017. Projektin ohjaajana toimii Muotoiluinstituutin lehtori Vesa Damski.

Rehome-hanke etsii tuotteilleen toteuttajaa. Yhteistyökeskusteluja kansainvälisten toimijoiden kanssa on aloitettu.

Rehome esillä SaloneSatellitessa

Rehome on esillä Milanon Salone del Mobile-huonekalumessuilla SaloneSatellite-osastolla C13/B18, 17.-22. huhtikuuta 2018.

Lahti on kiertotalouden edelläkävijä

Ympäristön ja muotoilun osaajana Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen ja ekoinnovaatioihin, joista Rehome-projekti on ainutlaatuinen esimerkki. Lahdessa luonnonvaroja, materiaalia ja tuotteita kierrätetään tehokkaasti ja luodaan uutta arvoa teknologioiden ja älykkyyden avulla. Lahti kilpailee Euroopan komission järjestämässä kilpailussa vuoden 2020 Euroopan vihreä pääkaupunki -asemasta.


Lisätietoja:

Iida Nordgren, iida.nordgren@gmail.com, +358 50 3268 297

Emma Sivusalo, emmasivusalo@gmail.com, +358 40 2187 106

contact.rehome@gmail.com


Vesa Damski, lehtori, projektipäällikkö

Lahden ammattikorkeakoulu, Muotoiluinstituutti

+358 44 708 15 18, vesa.damski@lamk.fi


www.rehomefurniture.com​

www.facebook.com/reho​​me18

www.instagram.com/rehome2018

#rehome18

 
 

​​