Ostoskorissa
  tuotetta

Puutekniikan ja liiketalouden alojen yhdistäminen avaa uusia näkökulmia

29.3.2017 9:35 | Opiskelijatarina
​Lahtelainen Jessse Kuusisto opiskelee puutekniikan insinööriksi LAMKin tekniikan alalla. Opinnot kestävät 4 vuotta.
Jesse päätyi kouluun kiinnostuksesta puuhun. Taustalla on pitkän linjan perheyritys, joten puu on materiaalina entuudestaan tuttu. Perusopinnot on jo käyty ja juuri nyt Jesse on päässyt valitsemaan häntä kiinnostavia opintoja ja  erikoistumaan niihin. ”Puualalla on enemmän töitä kuin tekijöitä ja uusia asiantuntijoita tarvitaan eläköityvien tilalle. Työllisyys ja mahdollisuudet ovat hyvät. Puu on materiaalina mielenkiintoinen sillä sen kaikkia käyttötapoja tuskin on vielä edes keksitty” Jesse kertoo.
Jesseä kiinnostaa kaupallinen ala ja itse myyntityö, puualan ohella.

Mukaan uuteen puukaupalliseen väylään 

Puukaupallinen väylä on pilottihanke, johon Jesse pääsi mukaan kolmen muun opiskelijan kanssa. Jokaista heitä mentoroi kummiyritys joka Jessellä on Koskinen Oy. Hanke on opintoväylä joka keskittyy kaupallisuuteen eli liiketalouden opintoihin. Mentoroiva yritys saa neuvoa ja ohjata opiskelijaa. Jesseä on neuvottu ottamaan logistiikan ja johtamisen opintoja – ja niin hän on ottanut. Vastineeksi yritys saa halutessaan työllistää opiskelijan ja hyödyntää arvokasta, uuden sukupolven tietotaitoa. Jesse kertoo tekevänsä töitä Koskiselle tuotantolinjalla, aina kun opiskeluilta ehtii. 
”Koulun käymiseen tuli aivan erilainen draivi kun on mentoriyritys taustalla ja olen aktiivisesti yhteydessä oikeaan työelämään sitä kautta” Jesse kertoo. 

Opinnot liiketalouden alalla

”Liiketalouden opinnoissa on ollut hauska huomata, kuinka erilailla ajatellaan puutekniikan- ja liiketalouden alalla. Liiketalouden opiskelijat näkevät kaikessa bisneksen, kun taas puutekniikan opiskelijat eivät sitä niinkään näe. Me keskitymme vain puuhun!” Jesse nauraa. 
Alojen sekoittaminen avaa siis näkökulmia aivan uudella tavalla. Jesse on ollut tyytyväinen päästyään mukaan pilottihankkeeseen, joka tulee onnistuneen kokeilun vuoksi myös jatkumaan. Hankkeen vuoksi Jesse on ollut kiireinen ja kursseja on kertynytkin reilusti vaadittua enemmän. 
LAMK mahdollistaa kaikille opiskelijoilleen mahdollisuuden valita opintoja vapaasti, eri alojen välillä. 

Pino Ry

Pino Ry on Puutekniikanalan opiskelijoiden paikallinen yhdistys.  Pino auttaa ja tukee opiskelijoita sekä järjestää tapahtumia. Jesse toimii yhdistyksessä puheenjohtajana. Hetki sitten Pino järjesti Kesäduuni info 2017 – tapahtuman jossa isot puualan yritykset kutsuttiin yhteen kertomaan kesätyömahdollisuuksista opiskelijoille. Oma toimisto heiltä löytyykin tekniikan alalta, Ståhlberginkadun kampukselta. 

Hyvät työllistymismahdollisuudet 

Jesse aikoo valmistua määräajassa. Jäljellä on vielä opinnäytetyö sekä työharjoittelu, jonka hän aikoo suorittaa Koskisella. Jos aikaa jää, hän aikoo hakea vaihtoon ulkomaille. Mitään hän ei halua pitää varmana mutta mahdollisuuksien mukaan hän toivoo työskentelevänsä Koskisella. ”Minulla on koulun päätyttyä todella hyvät työllistymismahdollisuudet, siitä ei onneksi tarvitse murehtia” tyytyväinen Jesse toteaa. 


​​​