Ostoskorissa
  tuotetta

Puukaupallinen koulutus vastaa teollisuuden tarpeisiin

12.9.2016 12:35 | Uutinen
LAMK
Lahden ammattikorkeakoulu (LAMK) on käynnistänyt uuden puukaupallisen koulutuksen. Puukaupallinen linja täydentää puutekniikan insinöörien osaamista kaupallisilla ja tradenomien opintoja puuteknisillä opinnoilla. Työnantajien tarpeet huomioivan täsmäkoulutuksen pilottiin on valittu neljä opiskelijaa.

Aloitteen puukaupallisesta koulutuksesta teki Suomen Sahateollisuusmiesten Yhdistys.

- Meillä sahateollisuudessa on huoli siitä, että löydämmekö tulevaisuudessa tarvitsemiamme työntekijöitä, joilla on sekä puutekniikan että kaupallisen puolen osaamista. Toivomme täsmäkoulutuksen vastaavan jatkossa alan tarpeisiin, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja ja Koskisen Oy:n sahateollisuuden johtaja Tommi Sneck.

Puukaupallinen ​vaihtoehto vain Lahdessa

Puukaupallisen opintokokonaisuuden voi suorittaa ainoastaan LAMKissa. Räätälöitävä opintopolku yhdistelee olemassa olevia koulutuksia siten, että puutekniikan opiskelija syventyy 30 opintopisteen verran kaupalliseen alaan ja tradenomiopiskelija vastaavasti puutekniikkaan.

- Opiskelijalle puukaupallinen tarjoaa yksilöllistä ja uutta osaamista sekä tiiviin yhteyden yritykseen, joka tarvitsee juuri hänen osaamistaan. Yritys saa sitouttamalla ja kasvattamalla itselleen osaavan työntekijän, LAMKin puutekniikan vastuuopettaja Jari Suominen luonnehtii.

Yritykset ja opiskelijat suunnittelemassa opintoja

Työelämäyhteistyö on vahvasti mukana uudessa opintokokonaisuudessa. Opiskelijoista kolme aloitti puukaupallisen linjan opinnot jo kesän aikana tuotantoharjoittelulla kummiyrityksissään. Jatkossa luvassa on ammattiharjoittelu esimerkiksi työnjohdon tai myynnin tehtävissä sekä opinnäytetyö yritystäkin hyödyttävästä kehittämisaiheesta. Opintopolun suunnitteleluun osallistuvat ohjaavien opettajien lisäksi myös yritys ja opiskelija.
Tommi Sneck toivoo pilotista pysyvää.

- Pitkällä tähtäimellä siitä pitäisi saada oma koulutusohjelmansa puutekniikan rinnalle. Se korvaisi lopetettua Kotkan Puutalousopistoa, josta aiemmin valmistui paljon myyjiä puutuoteteollisuuden palvelukseen, Sneck sanoo.

Yrityksistä pilotissa ovat mukana UPM-Kymmene Oyj, Koskisen Oy ja Penope Oy. Tavoitteena on, että opiskelijat valmistuvat alkuperäisen aikataulun mukaisesti keväällä 2018 ja aloittavat työt kummiyrityksissään.

LISÄTIETOJA
Jari Suominen, puutekniikan vastuuopettaja
Lahden ammattikorkeakoulu
050 5020 696
jari.suominen@lamk.fi

​​