Ostoskorissa
  tuotetta

Paikallista energiantuotantoa ja ravinteiden kierrätystä Hollolaan

6.2.2018 13:40 | Uutinen
Kuva: Mikko Niipala

​Työpajassa pohditaan uusiutuvan energian tuotantoratkaisujen ja ravinteiden kierrätyksen mahdollisuuksia Hollolan alueella.

Uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen on tärkeä osa kiertotalousajattelua. Maaseutuympäristö tarjoaa hyvät puitteet kiertotalousliiketoimintaan ja energiayrittäjyyteen. Lahden ammattikorkeakoulun hallinnoima PALJU-hanke järjestää 6.2.2018 työpajan, jossa kootaan yhteen maaseudun toimijoita Hollolan alueelta ja energia-alan asiantuntijoita keskustelemaan paikallisista toteutusratkaisuista.

- Hankkeen ensimmäisessä työpajassa perehdyttiin jakamistalouden ja palveluliiketoiminnan mahdollisuuksiin Hälvälän seudulla. Aihe kiinnosti paikallisia asukkaita ja tilaisuudessa syntyi hyvää keskustelua. Seuraavaksi pohditaan paikallisesti tuotetun uusiutuvan energian ratkaisuja erityisesti Vainion, Korpikylän, Länsi-Hollolan ja Tennilän alueilla sekä Kukonkankaalla, kertoo hankkeen projektipäällikkö Mari Eronen

PALJU-hankkeen järjestämässä tilaisuudessa puhujina ovat Helsingin yliopiston tutkija Kari Koppelmäki ja ProAgria Etelä-Suomen energia-asiantuntija Antti Rusanen. Paikalla ovat myös Joona Piirala konsulttiyhtiö Envitecpolisista, Nivos Energia Oy:n energia-asiantuntija Mikko Rantanen sekä Katariina Tuloisela Hollolan kunnan edustajana.

Taajama- ja haja-asutusalueen keskitetyt energiaratkaisut -työpaja Niipalan tilalla 6.2.2018 klo 16.30-19.00 (Kirkkotie 16, Hollola). 

Tapahtuman ohjelman löydät täältä.

Päijät-Hämeen liiton rahoittama ja Lahden ammattikorkeakoulun hallinnoima Palvelu- ja jakamistalouden uudet mahdollisuudet Hollolan kiertotalousliiketoiminnassa (PALJU) -hanke toteutetaan 1.12.2017-31.5.2018. Hankkeen tavoitteena on edistää kiertotalousliiketoimintaa Hollolassa.

Lisätietoja: 

Mari Eronen, projektipäällikkö, Lahden ammattikorkeakoulu

mari.eronen@lamk.fi, p. 044 708 1805