Ostoskorissa
  tuotetta

Päijät-Hämeen korjaus- ja huoltopalvelut vahvasti esillä Ympäristökylässä 23.9.

20.9.2017 0:35 | Uutinen
Tuotteiden huoltaminen ja korjaaminen ovat osa kiertotaloutta ja voivat tarjota tulevaisuudessa lisää liiketoimintamahdollisuuksia myös Päijät-Hämeen yrityksille. Kiertotalouden perusajatuksena on pitää materiaalit ja niiden arvo kierrossa mahdollisimman pitkään sekä vähentää hukan ja jätteen syntymistä. Nykyinen hallitus on asettanut tavoitteekseen nostaa Suomen kiertotalouden kärkimaaksi vuoteen 2025. 

Eurobarometrin mukaan ihmiset mieluummin korjauttaisivat rikkoutuneen tavaran kuin ostaisivat uuden tuotteen. Näin ei kuitenkaan aina tapahdu, koska tarjolla olevista huolto- ja korjauspalveluista ei ole tarpeeksi tietoa ja palvelut voivat olla hankalasti saatavilla. Palveluita tarjoavat yritykset ovat useimmiten pieniä ja niillä on rajallisesti resursseja toiminnan markkinointiin. Korjaustoiminnan lisäämiseksi tarvitaankin tietoa palveluista sekä muutosta ihmisten ajattelussa ja toimintatavoissa. Tavaroiden huoltaminen ja korjaaminen paikallisissa yrityksissä tukee paikallisia yrittäjiä sekä pitää pääomat omassa maakunnassa.

Lahden ammattikorkeakoulun Kiertoliike-projekti esittelee Ympäristökylässä maakunnan huolto- ja korjauspalveluja sekä jakaa kiertotaloustietoutta. Tapahtuman yleisölle jaetaan kotiin viemisiksi kiertotalousinfolla varustettuja mukeja yhdessä Lahden Työn Paikan kanssa. Teltassa on lisäksi mahdollisuus korjauttaa tai huollattaa puhelimia korvausta vastaan Handle IT-yrityksen toimesta. LAMK:n ympäristötekniikan opiskelijat tekevät tapahtuman ajan yleisön parissa tutkimusta huolto- ja korjauspalveluiden käytöstä.

Ympäristökylä-tapahtuma järjestetään Lanun aukiolla lauantaina 23.9.2017 klo 10.00 – 15.00. 

Kiertoliike - Päijät-Hämeen kiertotalousmalli ja uudet liiketoimintamahdollisuudet –projekti toteutetaan vuosina 2016-2018 Euroopan aluekehitysrahaston tuella. Projektia koordinoi LAMK.