Ostoskorissa
  tuotetta

Ornamo järjestää IPR -osaamiseen liittyviä koulutuksia

12.4.2017 0:40 | Uutinen
Muotoilualan koulutuksen tulee vastata työelämän ja yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin. Muotoilun tuottama aineeton arvo on yhä merkittävämpää suhteessa hiipuvaan aineelliseen arvonluontiin, mikä tuo muotoilijoille uusia osaamistarpeita. Immateriaalioikeuksilla, tai IPR-oikeuksilla (intellectual property right), tarkoitetaan oikeuksia aineettomaan omaisuuteen – sellaisia oikeuksia kuin oikeutta teokseen, malliin, tavaramerkkiin, patenttiin tai toiminimeen.

Ornamo on yksi Design or die -hankkeen (ESR) toteuttajista. Hankkeen aikana Ornamo järjestää IPR -osaamiseen liittyviä luentoja ja kursseja alan korkeakouluissa. Kohderyhmänä ovat opiskelijat ja korkeakouluopettajat. Lisäksi Ornamo toteuttaa yhteistyössä uusyrityskeskusten kanssa koulutuksia ja luentoja muotoilualan yrittäjille ja tarjoaa juridista neuvontaa aineettoman omaisuuden suojaamiseen ja hyödyntämiseen sekä liiketoiminnan kehittämiseen liittyen.

Keväällä 2017 on mahdollisuus osallistua muun muassa seuraaviin koulutuksiin: Johdatus immateriaalioikeuksiin, Tekijänoikeudet ja immateriaalioikeuslausekkeet sopimuksissa sekä Teollisoikeudet ja tarvittavat suojaustoimenpiteet.

Lisätietoja Ornamon järjestämistä Design or die -hankkeen koulutuksista koulutuksista.

(Kuva: Lahden ammattikorkeakoulun kuvapankki)