Ostoskorissa
  tuotetta

Organisointitaitoja ja kulissien takaista oppia #lahti2017

16.2.2017 16:00 | Opiskelijatarina
​Laura Tiihonen-Pekkala opiskelee palveluliiketoimintaa Lahden ammattikorkeakoulussa. Opiskelu ja oppiminen tapahtuvat tällä hetkellä suunnittelemalla ja toteuttamalla Lahti2017 –kisojen lasten ohjelmaa.

Laura oli jo MM-esikisoissa mukana toteuttamassa lasten ohjelmaa ja hän tykkäsi kokemuksesta niin, ettei tarvinnut hetkeäkään epäröidä, kun ohjelmapäällikkö Marjo Leppä soitti ja pyysi assistentikseen. ”Todellakin kannatti lähteä”, toteaa Laura Tiihonen-Pekkala. Lauran koordinoitavana on lasten ja perheiden ohjelma. Lapsille on tarjolla mm.  Lahden ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden puuhaparkki, koululaispäivä lasten konsertteineen, Röllin talvimaa, Heurekan tiedesirkus ja Nuokun sirkus. Lasten ja perheiden ohjelmaa on toteuttamassa reilut 200 tekijää, joten Laura toimii ison porukan team leaderinä ja toiminnan koordinaattorina.

”Olen oppinut lisää organisointikykyä, priorisointia, sanomaan ei ja tulemaan toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Ja toki olen oppinut ison tapahtuman järjestämisestä ihan valtavasti. Suoritan MM-kisojen kautta noin 40 opintopistettä eli lähes vuoden opiskelut. Saattaa olla, että tuleva opinnäytetyökin liittyy aiheeseen jollain tavalla”, kiteyttää Laura Tiihonen-Pekkala.

Laura ylistää MM-kisojen porukkaa erittäin auttavaiseksi ja ammattitaitoiseksi. Aina on saanut apua, kun on tarvinnut ja harjoittelijat on otettu tiimiin erittäin hyvin mukaan. Tällä kokemuksella hän kannustaa opiskelijoita tarttumaan todellisiin projekteihin. Niissä todella oppii ja toimeksiantajan väki auttaa varmasti! 

”Onnistunut tapahtuma näyttäytyy asiakkaalle vaivattomana, elämyksellisenä ja mietittynä kokonaisuutena. Kulissien takana tämä kuitenkin vaatii tuhansia työtunteja, valtavan kirjon eri alojen toimijoita, palavereja, yksityiskohtien viilausta sekä ennen kaikkea tiimityötä. On ollut erittäin arvokasta saada työskennellä opiskelijoiden kanssa, jotka ottavat haasteet vastaan, hallitsevat projektikokonaisuuksia, haluavat oppia uutta sekä heittäytyvät koko osaamisella tekemään juhlakisoja”, kiittää ohjelmapäällikkö Marjo Leppä.

400 LAMKin opiskelijaa tekemässä Lahti2017 -kisoja

Lahti2017 –kisat on todella monipuolinen ja ainutlaatuinen oppimisympäristö LAMKin 400:lle opiskelijalle. He saavat kokemusta isosta kansainvälisestä urheilijatapahtumasta, MM-kisoista. Opiskelijoille tehtävät tarkoittavat todellista oppimista oikeassa työelämässä: yhteistyötaitoja, heittäytymistä, ongelmanratkaisukykyä ja käytännön taitoja niissä tehtävissä, missä kukin on mukana. Tapahtumajärjestäminen, kielitaito ja vuorovaikutustaidot vahvistuvat projektin myötä.

Lahti2017 –tehtävät ovat pääosalle opiskelijoista osa opintoja eli he saavat tehtävistään esimerkiksi harjoittelu- tai opinnäytetyösuorituksia. Kisoihin liittyvissä tehtävissä osallistuvat opiskelijat opintojaan lähes 4 000 opintopistettä eli saman verran kuin 67 opiskelijaa suorittaa vuodessa.

Lisätietoja
Laura Tiihonen-Pekkala, ohjelmapäällikön assistentti, kids@lahti2017.fi 
Marjo Leppä, ohjelmapäällikkö, marjo.leppa@lahti2017.fi
Mari Rosberg, viestintäasiantuntija, mari.rosberg@lamk.fi