Ostoskorissa
  tuotetta

Opiskelusta vastapainoa mäkihyppääjän arkeen

20.3.2017 13:30 | Opiskelijatarina
Susanna Forsström on 22-vuotias lahtelainen mäkihyppääjälupaus. Hyppääminen on osa Susannaa ja lajin parissa on vierähtänyt jo kahdeksan vuotta. Lahden Hiihtoseuran tukema Susanna nähtiin hyppytornissa myös Lahden MM-kisoissa!

Susanna on aloittanut sairaanhoitajaopinnot LAMKissa viime syksynä. 
"LAMK oli itsestään selvä valinta. Lahdessa on hyvä elää, täällä on kaikki", Susanna kiteyttää.
Tähän mennessä opintoihin on sisältynyt perusopintoja. Omat valinnat ja erikoistumiset tehdään myöhemmin. Opintoihin sisältyy paljon myös työharjoittelua. Jokaisessa lukukaudessa on yksi 3-7 viikkoinen harjoittelujakso. 
"Opinnot ovat olleet vaihtelevia ja monipuolisia, siksi olen tykännyt valinnastani ja tunnen olevani oikealla alalla"  

Työharjoittelut opettavat työtä käytännössä. Paikat haetaan itsenäisesti ja usein tuleekin kilpailua parhaista paikoista. 3,5 vuotta kestävien opintojen aikana erilaisia työharjoittelupaikkoja tulee tutuksi paljon. Verkostoituminen luo hyvät työllistymismahdollisuudet ja moni saa kesätöitä ja töitä harjoittelupaikkojen kautta.  
Ensimmäisen työharjoittelun Susanna suoritti Lehtiojan palvelukeskuksessa, johon hän pääseekin nyt tekemään keikkatöitä.
"Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen saa tehdä lähihoitajasijaisuuksia ja toisen vuoden jälkeen sairaanhoitajan sijaisuuksia"

Opiskelun ja urheilun kombo

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen on Susannalle luontevaa ja tuttua. 
"Olen suuren osan elämästäni opiskellut ja urheillut samanaikaisesti, joten se on osa minua. Opiskelu tasapainottaa arkea sopivasti", Susanna sanoo. Kombo on siis ollut automaattinen ja itsestäänselvyys. 

Susanna on edennyt opinnoissaan suunnitellusti. Välillä urheilu on vaatinut joustoa koululta. 
"LAMK on ollut joustava, jos olen joutunut olemaan poissa. Esimerkiksi nyt Lahden MM-kisojen aikana. Nyt on muutama rästitehtävä tehtävänä", Susanna sanoo.
Aikaa harjoitteluun kuluu Susannalta paljon kesäisin, jolloin koulua ei ole mutta talvella saattaa tulla useita kisamatkoja ja -leirejä.

Mäkihyppy on Susannan juttu. Hän tavoittelee niin korkealle (pitkälle!) kuin vain rahkeet riittävät. Kuitenkin hän tiedostaa, että urheilun varaan hänen ei kannata rakentaa tulevaisuuttaan. 
"Opiskelu ja ammatin saaminen on todella tärkeä juttu", Susanna sanoo. 

​​​​​