Ostoskorissa
  tuotetta

Opiskelijavaihto on kasvattava kokemus

8.3.2018 0:45 | Opiskelijatarina
Opiskelijavaihtokohteita on laajasti tarjolla
Kiinnostaako kansainvälistyminen? Haluatko kehittää kielitaitoasi entistä paremmaksi?

Siinä tapauksessa opiskelijavaihto on juuri sinulle sopivin tapa oppia uutta. Lahden ammattikorkeakoulu tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja opiskelijavaihtoa suunnitteleville. Osa LAMKin tutkinnosta onkin mahdollista suorittaa opiskeluna tai harjoitteluna ulkomailla  yhteistyökorkeakoulussa tai –yliopistossa. 

Vaihtoon lähtijällä on varmasti monia kiperiä kysymyksiä kysyttävänään. Ei huolta, LAMKin osaava henkilökunta Student Exchange- toimistolla antaa kattavat ohjeet, kuinka toimia opiskelijavaihtoa suunniteltaessa. Tapasin opiskelijavaihdon koordinaattorit Miia Tuomisen ja Pia Puontin.

"Opiskelijavaihtoon hakeminen järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Syksyllä on vuorossa täydentävä haku niihin paikkoihin, jotka ovat jääneet keväältä vapaaksi", Miia Tuominen sanoo ja kuvailee hieman hakuprosessia:  "Ensin opiskelija täyttää sisäisen hakemuksen. Hakuajan jälkeen me koordinaattorit tarkistamme, kuinka paljon hakijoita on mihinkin ja tarvittaessa täytyy tehdä karsimista. Jokaiseen yhteistyökorkeakouluun otetaan vain tietty määrä hakijoita. Tämän jälkeen opiskelija saa tiedon, mihin hakemuksessa antamistaan vaihtoehdoista hän voi hakea."

Kansainvälistymisen suosio on kasvussa ja koordinaattorit ovat tämän aitiopaikalta huomanneet. "Aloittain vaihtoon hakeminen vaihtelee suuresti. Liiketalouden ja matkailun alalta haetaan eniten ulkomaille vaihto-opiskelemaan", Tuominen kertoo. "Kannustamme kaikkia opiskelijoita hakemaan, sosiaali- ja terveysalalla sekä tekniikan alalla pyrimme erityisesti aktivoimaan opiskelijoita vaihtoonlähtöön", tarkentaa Puonti. 

Haastattelun aikana oli myös kysyttävä, nouseeko hakukohteissa esiin jokin suosituin maa. Pialla on jo vastaus valmiina: "Ehdottomasti Espanja. Suosion vuoksi olemme saaneet yhden espanjalaisen partneriyliopiston lisää". Ei ole vaikea arvata, mikä tekee Espanjasta suosituimman kohteen.

Pyysin opiskelijavaihdon koordinaattoreita kertomaan, miksi kannattaa lähteä opiskelemaan ulkomaille?

"Vieraassa maassa ja kulttuurissa joudut todella haastamaan itsesi. Se on todellinen kasvun paikka. Harjoittelet samalla itsenäistymistä ja lisäät kansainvälistä osaamista", Miia Tuominen sanoo. "Saat myös kerättyä paljon kansainvälisiä verkostoja, kun tutustut eri maista tulleisiin opiskelijoihin", lisää Pia Puonti.

---

Kirjoitus on julkaistu alunperin opiskelijamedia Lahkon sivustolla. Lahko on Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden toimittama digijulkaisu, joka keskittyy tuottamaan aitoa sisältöä opiskelijalta opiskelijalle. Käsittelemme opiskelijan arkea, opinnoissa jaksamista ja tietysti opiskelua yleisesti.