Ostoskorissa
  tuotetta

Opiskelijat tapahtumajärjestäjinä!

31.1.2017 9:05 | Opiskelijatarina
Opiskelijoiden järjestämässä Lahella Sydäntä -konsertissa esiintyvät mm. Brädi ja Evelina.
 Keskiviikkona 25.1 järjestettiin, jo yhdeksättä kertaa,​ Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden toteuttama DuuniExpo. Lahden messuhallissa alkoi kuhista jo heti aamusta, kun näytteilleasettajat saapuivat ja ovet avautuivat yleisölle. Yhteensä näytteilleasettajia oli tänä vuonna yli 80 ja messuilla kävijöitä yli 4000.

”Duuniexpo on Lahden ammattikorkeakoulun kokeilukulttuuria parhaimmillaan - kokeilemista, testaamista, heittäytymistä ja tarvittaessa korjaamista. Tämä tapahtuma, DuuniExpo on Suomen suurin opiskelijoiden järjestämä rekrytointi-, opiskelu-, yrittäjyys- ja verkostoitumistapahtuma, jonka tarkoituksena on lisätä alueen näkyvyyttä ja tehdä tutuksi alueen yrityksiä työnantajina ja Lahden ammattikorkeakoulua opiskelu- ja oppimispaikkana.” Kuvaili LAMKin johtaja (koulutus, TKI) Tuula Kilpinen tervehdyspuheessaan.

Tämän vuoden puhujina vierailivat: Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, Suomen Yrittäjittäjä Ry:stä koulutusasioiden päällikkö Mika Tuuliainen, Klikinsäästäjä Oy:stä toimitusjohtaja Lauri Skön sekä pääanalyytikko Sauli Vilèn, Inderes Oy:sta. Lisäksi lavalla nähtiin paneelikeskustelu teemalla ”paikalliset mahdollisuudet Lahdessa- yhteistyöllä enemmän”. Messuilla palkittiin myös CV-kilpailun ja NY-yrityksen voittajat. 

Lahella Sydäntä

Samana iltana järjestettiin Lahella Sydäntä-konsertti, Vesijärvi hallissa. Hyväntekeväisyyskonsertin järjestelyt olivat myös LAMKin opiskelijoiden käsialaa. Esiintyjinä kuumat artistit; Evelina, Ollie sekä YoungHearted. Yllätysesiintyjinä nähtiin Brädi, Eraesmus ja Jyrkkä167!​ Yleisöä paikalla oli yli 600! Tapahtuman teemoina olivat yhteisöllisyys, aito lähimmäisestä välittäminen, nuorisotyön ja opiskelun tukeminen sekä tietenkin hyvä meininki! 

Käytännönläheinen oppiminen

Duuniexpo ja Lahella Sydäntä -konsertti järjestetään opiskelijavoimin. Molemmille tapahtumille valitaan vuosittain uudet projektipäälliköt. He olivat tänä vuonna Verneri Torikka (Duuniexpo) ja Sanna-Maria Mäkinen (Lahella Sydäntä). Lisäksi toiminnasta vastaavat myynti-. markkinointi-, tapahtuma-, logistiikka-, henkilöstö-ja talouspäällikkö tiimeineen.

Opiskelijat saavat projektin vetämisestä uskomattoman paljon kokemusta ja itseluottamusta
tapahtumajärjestämisestä, verkostoitumisesta, neuvottelutaidoista sekä projektityöskentelystä. DuuniExpo toimii käytännönläheisenä oppimisympäristönä opiskelijoille. ”Lahden ammattikorkeakoulussa on mahdollisuus opiskella ja oppia mitä huikeimmissa projekteissa, mitä erilaisimmissa oppimisympäristöissä, joihin on mahdollisuus täällä tapahtumassa tutustua.” Kertoi Tuula Kilpinen omassa puheenvuorossaanMonipuolinen tarjonta

Paikalla on yritysten lisäksi mukana opiskelijajärjestöjä, koulutusalojen esittelypisteitä sekä kunnallisia toimijoita. Monet toimijat ovat mukana vuodesta toiseen ja näytteilleasettajia oli tänäkin vuonna huimat 80. Mahtavaa heittäytymistä nähtiin aloittelevilta liiketalouden opiskelijoilta. Mission Impossible, oli opiskeliijaryhmien järjestämä ”markkinanurkka” jossa he keskinäisen kilpailun siivittämä myivät itse toteuttamiaan liikeideoita ja palveluita. Oli arvontoja, päähierontaa, innovatiivisia itse tehtyjä tuotteita  sekä kisailuja. Opiskelijat ovat alottaneet opintonsa vasta kolmisen viikkoa sitten ja jo nyt oli nähtävissä palavaa businessintoa!

Projektien ohjaaja Janette Eerola huokuu ylpeyttä

Palvelukoorinaattori Janette Eerola toimii vastuuhenkilönä DuuniExpossa sekä Lahella Sydäntä- projekteissa. Janette valmentaa vuodesta toiseen huikeat projektit, joka huipentuu tapahtumapäivään ja –iltaan. Hän iloitsee työelämäyhteistyön koorinaattorina, kuinka opiskelijoista ”kuoriutuu” mitä uskomattomampia menestystarinoita työmarkkinoille.
Tapahtumaan Janette on enemmän kuin tyytyväinen. Haasteista on selvitty yhdessä ja niistä opitaan aina jotain uutta. ”Näytteilleasettajat ovat tyytyväisiä, meillä on huippupuhujat vuodesta toiseen ja kävijöitä vauvasta vaariin!” Janette hehkuttaa.

Janette kiittelee kovasti opiskelijoita ja silminnähden ylpeä heidän saavutuksistaan. Meillä LAMKissa on mahdollisuus opiskella ja oppia mitä erilaisimmissa oppimisympäristöissä ja projekteissa. Janette haluaakin osoittaa suuret kiitokset DuuniExpossa ja Lahella Sydäntä tapahtumien opiskelijoille, näytteilleasettajille, runsaalle messuyleisölle ja tietysti Lahden ammattikorkeakoululle. ”Olette kaikki niin Lahella Sydäntä <3”

Ensivuonna juhlimme DuuniExpon 10 vuotisjuhlaa. Saamme jäädä innolla odottamaan, mitä huikeata juhlavuodelle on luvassa.​
​​​