Ostoskorissa
  tuotetta

Muotsikka ja Rehome goes Milano

25.1.2018 14:15 | Uutinen
Kuva: Lassi Häkkinen / Lahden kaupunki

Rehome-nimellä kulkevan hankkeen tavoitteena on ollut kehittää suuren volyymin nopeaa ja edullista kalustetuotantoa yhteistyössä pakkausteollisuuden ja muun numeerisen robotiikkateollisuuden kanssa. Hankkeessa suunnitellut kalusteet vastaavat väliaikaisasumisessa havaittuihin ongelmakohtiin ja primääritarpeisiin, kuten aikuisten ja lasten nukkumisjärjestelyihin, yksityisyyteen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. 

Käyttökohteita voivat olla luonnonkatastrofialueet, hätämajoituskeskukset tai vaikkapa festivaalit. Tuotanto ja tuotteet pohjaavat kymmenen Lahden Muotoiluinstituutin kalustemuotoilun kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden tuoteideoihin, jotka toteutettiin yhdessä Lahden talousalueella vaikuttavien yritysten kanssa. Hankkeen pääyhteistyökumppanit ovat Stora Enso ja Suomen Punainen Risti. 

Vuonna 2017 toteutettu Rehome-projektin pilottivaihe esiteltiin ensimmäisen kerran Helsingissä Habitaressa syyskussa 2017. Nyt vuonna 2018 hankkeen ensimmäisessä vaiheessa suunniteltuun kalustekokonaisuuteen kohdistetaan tuotekehitystä. Projekti esitetään kutsuttuna kokonaisuutena ja uudistuneena versiona Milanon Salone del Mobile -messuilla, jossa vierailee vuosittain noin 300 000 kävijää 160 maasta. Tavoittelemme kokonaisuuden esittelyllä laajempaa kansainvälistä näkyvyyttä sekä uuden näkökulman esittelyä liittyen mahdollisten laajentuvien pakolaisvirtojen vaikutuksista muotoiluajatteluun. 

Kokonaisuus on toteutettu sekä tuotannoltaan että materiaaleiltaan vastaamaan kestävän kehityksen tavoitteisiin. Kaikki Rehome-tuotteiden materiaalit ovat biopohjaisia raaka-aineita ja siten soveltuvia kiertotalouden toimintoihin.

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti esittäytyy muotoilualan yliopistona myös omalla erillisellä näyttelyllään Milanossa Salone del Mobile -messuilla 17.-22.4.2018.