Ostoskorissa
  tuotetta

Muotoilun koulutus uudistuu

1.3.2017 9:30 | Uutinen
Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituuttiin on tänä keväänä mahdollisuus hakea aiemman kymmenen pääaineen sijasta kolmeen eri osaamiskokonaisuuteen, jotka ovat sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu, visuaalinen viestintä sekä teollinen ja brändimuotoilu. Teollisessa ja brändimuotoilussa on mahdollisuus suuntautua pakkaus- ja brändimuotoiluun, ajoneuvomuotoiluun sekä teolliseen ja puettavaan muotoiluun.
Lahden ammattikorkeakoulun hallitus on ylimääräisessä kokouksessaan 28.2. hyväksynyt muotoilun koulutuksen uudistuksen niin, että teollisen ja brändimuotoilun kokonaisuudessa otetaan huomioon vaatetusteollisuuden tarpeet.

Koulutus vastaa teollisen muotoilun muutokseen

"Teollisen muotoilun kentässä tuotannollinen ja teknologinen kehitys on niin nopeaa, että kokonaisuuden hallinta on käytännössä mahdollista vain laaja-alaisena asiantuntijayhteistyönä ja työryhmissä. Kysyntään on vastattava koulutuksella, jossa muotoilijoiden osaamista ja tulevaisuuden työtehtäviä arvioidaan jatkuvasti", sanoo yksikön johtaja Essi Pullinen.

Teollisen muotoilun hakukohteessa vaatetusmuotoilu ja laajemmin koko puettava muotoilu tukee yritystoiminnan kehitystä, tähtää tuoteideoiden kaupallistamiseen ja edesauttaa pienyrittäjyyden syntyä. Opetuksen perustana on käyttäjälähtöisyys, kaupallisuus, funktionaalisuus ja kestävä kehitys.

Muotoilu on kaupungin strateginen linjaus

Muotoiluinstituutin uuden opetussuunnitelman tavoitteena on tarjota erilaisia vaihtoehtoisia polkuja monialaisen osaamisen rakentamiseen. Uudet hakukokonaisuudet muodostavat sisääntuloväylät, joilla opiskelijoiden ohjautumista muotoilun eri aloille helpotetaan. Yksikön johtaja Essi Pullinen kertoo Muotoiluinstituutin opetuksen uudistuvan kevääseen 2018 mennessä. Muotoiluinstituutti tarjoaa jatkossakin opiskelijoille mahdollisuuden korkeatasoiseen koulutukseen ja ammatilliseen profiloitumiseen.

"LAMK on monialainen koulutusyhteisö ja muotoilun asema siinä on keskeinen", toteaa rehtori Outi Kallioinen. Muotoilu tukee kaupungin strategisia linjauksia ja tuo myös ainutlaatuista lisäarvoa suunnitteilla olevaan LAMKin, LUTin ja Saimian muodostamaan konserniin.

Lisätietoja: yksikön johtaja Essi Pullinen, 044 708 0446