Ostoskorissa
  tuotetta

Mielensäpahoittaja muistaa vanhat hyvät ajat

24.2.2017 9:00 | Opiskelijatarina
Mielensäpahoittaja-konseptin työryhmä
​”Mielensäpahoittaja on 80-vuotias oikeamielinen suomalaismies, joka ehdottaa ystävänpäivän tilalle Pitäydytään omissa asioissa-päivää. Hänen juurensa ovat maalla, Sysi-Suomessa. Mielensäpahoittaja pohtii nykymaailman menoa, verraten sitä aikaan, jolloin kaikki oli paremmin”, luonnehtii Lahti2017 –kisojen Mielensäpahoittaja katsomon tekijätiimi tapahtumamanuaalissaan. Mielensäpahoittaja ei vastusta kaikkea. Hän muistuttaa, että asiat voi tehdä yksinkertaisemminkin ja että vanhatkin tavat ovat ihan ok.

Mielensäpahoittaja-katsomossa on mummola-fiilis, sellainen entisajan maakuntahiihtojen tunnelma. Tässä metsäkatsomossa voi vaikka paistaa makkaraa, istua räsymatoilla päällystetyillä heinäpaaleilla, bongata maitolaitureita ja pyykkinaruja sekä tanssia valssia tanssilavalla. Avotuli tuo savun tuoksua, tarjolla on hernekeittoa ja mustikkakeittoa. Tunnelmaan soveltuvan äänimaailman tuottaa Lahden kaupungin vanhat pa-laitteet c-kasettisoittimineen. Ja tietysti Mielensäpahoittaja on paikalla joka päivä. 

Kisojahan täällä kuitenkin ollaan katsomassa ja tästä katsomosta se onnistuu loistavasti. Sijainti on Teivaan nousussa, joka on perinteisesti ollut Lahden kisojen ratkaisun paikka. Selostajana toimii selostajalegenda Anssi Kukkonen. Katsomossa on myös tulostaulu, joka toimii ihmisvoimin. Tilanteet päivittyvät vanerilevytaululle sitä mukaa, kun tuloksia ylläpitävä henkilö saa ne sinne päivitettyä. Anssi Kukkosen haastatteluun tulee vieraina mm. Juha Mieto ja Siiri Äitee Rantanen. Aikataulua ja muuta ohjelmaa ei ole lyöty lukkoon, sillä talo elää tavallaan, vieraat tulevat ajallaan niin kuin silloin ennen ajateltiin. 

Mielensäpahoittaja-katsomokonseptin tekijät

Mielensäpahoittaja-katsomo on kahdeksan palvelumuotoilun opiskelijan käsialaa. He ovat suunnitelleet palvelukonseptin, kokonaisuuden, joka perustuu Mielensäpahoittajan mielenmaisemaan. Toimeksiantajana on toiminut tietysti itse Mielensäpahoittaja-tiimi sekä luonnollisesti myös MM-kisaorganisaatio.

Opiskelijat ovat Lahden ammattikorkeakoulun monialainen ryhmä opiskelijaryhmä, joka syventyy opinnoissaan palvelumuotoiluun. Janne Koukonen, Anna Palokangas, Kati Kumpulainen ja Nina Hokkala opiskelevat liiketaloutta, Jarno Siniteräs konetekniikkaa, Ron Turunen tietojenkäsittelyä, Jemina Immonen tietojenkäsittelyä ja Mari Laaksonen mediatekniikkaa.