Ostoskorissa
  tuotetta

Maaseudun energiapäivä järjestetään taas Lahdessa

29.11.2017 11:30 | Uutinen
Uusiutuvan energian tuotantomahdollisuudet maaseudulla kiinnostavat monia. Tietoa on paljon tarjolla, mutta myös käytännön ratkaisuihin tutustuminen on tärkeää, kun pohditaan vaihtoehtoja energiaomavaraisuuden parantamiseen. Tähän tarjoutuu mahdollisuus 30.11.2017, kun InforME-hanke järjestää jo toista kertaa Maaseudun energiapäivän uusiutuvan energian tutkimuskeskus Energonilla Lahdessa. 

Päivän aikana tutustutaan uusiutuvan energian ratkaisuihin, kuten aurinkoenergiaan, maalämpöön ja pellettilämmitykseen. Paikalla on alan asiantuntijoita ja laitevalmistajia, joiden kanssa vieraat pääsevät keskustelemaan. Ohjelmaan kuuluu myös energia-arviointiin kehitettyjen työkalujen sekä maatiloille suunnattujen neuvontapalvelujen esittely.

Maksuttoman tapahtuman järjestää Maaseuturahaston rahoittama InforME-hanke. InforMEn teemapäivät ja tutustumisretket ovat koonneet runsaasti osallistujia, mikä kertoo siitä, että maaseudun energiakysymykset kiinnostavat. 

Maaseudun energiapäivä uusiutuvan energian tutkimuskeskus Energonilla 30.11.2017 klo 8.00-13.00 (Metsä-Pietilänkatu 4). Katso tapahtuman ohjelma.​

Euroopan maaseuturahaston rahoittama InforME (Informaatiomuotoilulla maaseudun uusiutuvan energian mahdollisuudet esille) toteutetaan vuosina 2016-2018. Hanke tuottaa helposti ymmärrettävää, esimerkkeihin perustuvaa ja konkreettista energiatietoa Hämeen maaseudulle. InforMEn päätoteuttajana on Lahden ammattikorkeakoulu, kumppaneinaan Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Hämeen ammattikorkeakoulu, ProAgria Etelä-Suomi ja ProAgria Keskusten Liitto.


Lisätietoja: 

Mari Eronen, projektipäällikkö, Lahden ammattikorkeakoulu
mari.eronen[@]lamk.fi, p. 044 708 1805