Ostoskorissa
  tuotetta

Maaseudun energiapäivä Lahdessa

28.11.2016 14:55 | Uutinen

Hämeen maaseutuyrittäjät, laitevalmistajat ja asiantuntijat jakavat ratkaisuja Energonilla tiistaina 29.11.2016

 
Monella maatilalla on alettu oivaltaa, että niillä on mahdollisuuksia tuottaa omavaraisesti erilaista uusiutuvaa energiaa. Huomenna tiistaina järjestettävä Maaseudun energiapäivä kokoaa maaseutuyrittäjät, asiantuntijat ja laitetoimittajat jakamaan tietoa ja keskustelemaan mahdollisuuksista tuottaa uusiutuvaa energiaa, liikenteen biopolttoaineita ja parantaa energiatehokkuutta maaseudun yrityksissä.
 
-    Maaseudulla on mahdollisuuksia tuottaa uusiutuvaa liikenne-energiaa kestävästi paikallisista resursseista. Olemme selvittäneet erilaisten uusiutuvien polttoaineiden tuotantotekniikoita sekä niiden hyviä ja huonoja puolia kertoo tutkijatohtori Ville Uusitalo Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Tiistaina kuulemme muun muassa siitä, miten pitkän matkan voi kulkea hehtaarin sadolla rypsiä tai olkea.
 
Päivän puheenvuorot käsittelevät esimerkiksi lämmitysjärjestelmän valintaa ja hevostilojen mahdollisuuksia energiantuotannossa. Demo-osiossa esitellään Energonilla tehtyä pellettitestausta. Tilaisuudessa on tavattavissa laitevalmistajia ja uusiutuvan energian tuottajia: Oilon, Metener, GreenEnergy Finland, Ariterm, Calortec, Pajupojat ja SunEnergia. Osallistujilla on myös mahdollisuus laskea opastetusti oman tilan energiantuotantopotentiaali E-farm –ohjelmalla.
 
Tapahtuman järjestää vuoden alussa käynnistynyt, Maaseuturahaston rahoittama InforME-hanke. InforMEn teemapäivät ja tutustumisretket ovat koonneet runsaasti osallistujia, mikä kertoo siitä, että maaseudun energiakysymykset kiinnostavat.
 
Maaseudun energiapäivä Lahdessa 29.11. klo 8-13 Energonilla (Metsä-Pietilänkatu 4). Ohjelma löytyy täältä
 
Euroopan maaseuturahaston rahoittama InforME - Informaatiomuotoilulla maaseudun uusiutuvan energian mahdollisuudet esille - hanke toteutetaan vuosina 2016-2018. Hanke tuottaa helposti ymmärrettävää, esimerkkeihin perustuvaa ja konkreettista energiatietoa Hämeen maaseudulle. InforMEn päätoteuttajana on Lahden ammattikorkeakoulu, kumppaneinaan Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Hämeen ammattikorkeakoulu, ProAgria Etelä-Suomi ja ProAgria Keskusten Liitto.
 
Lisätietoja:
 
Susanna Vanhamäki, projektipäällikkö, Lahden ammattikorkeakoulu
susanna.vanhamaki@lamk.fi, p. 044 708 1516