Ostoskorissa
  tuotetta

Maahanmuuttajille suunnattu hanke vie muotoilun maailmaan

1.11.2017 0:05 | Uutinen
​Muotoilusta työidea -monikulttuurisia työpolkuja nuorille

Projektin aikana kehitetään mallia, jonka avulla maahanmuuttajataustaisen henkilön osaamista voidaan tunnistaa tekemällä oppimisen kautta. Pilottikohteiksi on valittu kaksi  muotoilualan kokonaisuutta: monikulttuurista muotia ja innovatiiviset kalusteratkaisut.

Monikulttuurista muotia: vaatesuunnittelun ja -valmistuksen perusteita, alkaa marraskuussa 2017 ja kestää kuusi kuukautta. Monikulttuurista ruokaa ketterällä konseptilla: ruokapalvelu ja innovatiiviset kalusteratkaisut, aloittaa syyskuussa 2018, ja sen laajuus on sama kuin ensimmäisen.

Ensimmäiseen pilottiin voi nyt hakea. Kohderyhmänä ovat 18-30 vuotiaat maahanmuuttajataustaiset nuoret, mutta mukaan voivat tulla myös kantasuomalaiset työttömät henkilöt ja yli 30-vuotiaat osallistujat Päijät-Hämeen alueelta. Hankkeen toimenpiteet toteutetaan Lahdessa. Osallistujilla on mahdollista osallistua hankkeeseen työkokeilun muodossa. Mikäli vaatesuunnittelun ja muodin teema kiinnostaa, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä mahdollisimman pikaisesti Viittakivi Oy:n toimijoihin:

sinikka.laine[a]setlementti.fi
ngosa.mumba[a]setlementti.fi

Lisätietoja: Työkokeilu Viittakivi Oy:ssa

Yhteyshenkilö Lahden ammattikorkeakoulussa on Anu Raappana, anu.raappana[a]lamk.fi

Hanke toteutetaan Lahden ammattikorkeakoulun ja Viittakivi Oy:n yhteistyönä. Rahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto. Hanke kestää 31.5.2019 saakka. Lisätietoja hankkeesta ja sen toimenpiteistä: Viittakivi Oy