Ostoskorissa
  tuotetta

M19-kampuksen taideteoksen suunnittelukilpailu Muotoiluinstituutin opiskelijoille käynnistyi

3.11.2017 11:15 | Uutinen
​Isku-Yhtymä Oy, M19 Invest Ky ja LAMK Oy kutsuivat Muotoiluinstituutin opiskelijoita taidekilpailuun, jonka tarkoituksena on löytää ehdotus M19-kampuksen aulaan sijoitettavaksi taideteokseksi. 

Iskun juhlavuosi on tulossa, minkä lisäksi M19 mielletään voimakkaasti edelleen osaksi Iskua. Valitun teosehdotuksen tulee jollain tapaa liittyä/tulkita/kertoa Iskun historiasta ja M19:n kiinteistön muutoksesta uuteen käyttötarkoitukseen. 

Tulevan teoksen paikka on M19-rakennuksen keskimmäisen sisäänkäynnin aulan seinässä, 1000-neliöisen ravintolan ja kahvilapalveluiden vieressä. Seinä on noin kahdeksan metriä pitkä ja yli neljä metriä korkea. Teoksen ohi tulee kulkemaan päivittäin niin ravintolan käyttäjiä kuin kiinteistössä toimivien yritysten työntekijöitä ja asiakkaita. Aula toimii myös näiden yritysten vieraiden  vastaanottotilana, joten yleisöä teokselle tulee riittämään.

Taideteoksen kaksivaiheinen suunnittelukilpailu julkistettiin Muotoiluinstituutissa 2.11.2017.  Paikalla oli runsaasti kiinnostuneita opiskelijoita. Tilaisuudessa käytiin kilpailukutsu läpi ja arkkitehti esitteli 3D-mallin avulla tilaa, johon teos tulee sijoittumaan. 

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa haetaan kehityskelpoista ja taiteellisesti kiinnostavaa ideaa teokselle. Ensimmäinen vaihe päättyy 14.12.2017 klo 14. Viisi parasta ehdotusta palkitaan 400 euron palkinnoilla.                                              

Toiseen vaiheeseen osallistuvat ensimmäisen vaiheen palkitut ehdotukset. Toinen kilpailuvaihe päättyy 31.1.2018 klo 14. 

Toisen vaiheen palkinnot ovat 
  • 1. sija 2500 €
  • 2. sija 1000 €
  • 3. sija 500 €                                                                                                                                       
Voittanut ehdotus pyritään toteuttamaan Iskun tehtaalla tai vaihtoehtoisesti Iskun  alihankkijoilla. 

Kilpailu juryyn kuuluvat: 
  • Kirsi Vikström ja Nea Vikström, Isku-Yhtymä Oy 
  • Esko Kolli, Kollin Säätiö
  • Eija-Riitta Miettinen, ISS
  • Matti Happonen ja Timo Sulkamo, LAMK Muotoiluinstituutti