Ostoskorissa
  tuotetta

Lahti Fringe Festival -hanke pilotoi vapaan taiteen ja kulttuurin kaupunkitapahtuman elokuussa

13.2.2018 10:30 | Uutinen

​Lahden kaupungin ja Lahden ammattikorkeakoulun Lahti Fringe Festival -yhteishanke rakentaa Lahteen ympärivuotisen tapahtumakonseptin ja palvelumallin kaupunkikulttuuritapahtumien tuotannolle ja kehittämiselle. Pilottina toteutetaan elokuussa Taidelauantain yhteydessä ensimmäinen Lahti Fringe Festival.

Lahti Fringe Festival -hankkeen tavoitteena on rakentaa tapahtumakonsepti, jota tapahtumien tekijöiden, yritysten, yleisön ja yhteistyökumppaneiden on helppo tulla mukaan toteuttamaan. Tapahtumakonseptia voidaan hyödyntää uusien kaupunkikulttuuria tukevien kokonaisuuksien tuotannossa ja sen kautta tuodaan kansalaislähtöiset urbaanit katu- ja korttelitapahtumat vahvaksi osaksi lahtelaista ympärivuotista tapahtumatoimintaa. Tapahtumakonseptia tukemaan rakennetaan palvelumalli, joka mahdollistaa sujuvan yhteistyön tapahtumatuottajan, kaupungin, yleisön, yrittäjien, opiskelijoiden ja vapaaehtoisten näkökulmasta. Sähköisten lupapalvelujen sekä tuotantoprosessien vahvistamisen kautta kaupunkiympäristö antaa tilaa tapahtumalle soljua osaksi arkea.

Tapahtumakonsepti ja palvelumalli pilotoidaan toteuttamalla ensimmäinen Lahti Fringe Festival –tapahtuma (LAFF). Lahti Fringe Festival kokoaa eri tapahtumanjärjestäjien tuotannot saman sateenvarjon alle. Tapahtuma elävöittää kaupunkia ja aktivoi kuntalaisia osallistumaan laajaan kulttuuritapahtumaan, josta jokainen löytäisi itseään koskettavan, mieleisen elämyksen. Pilotti on kulttuuriväen, tapahtumatoimijoiden, tapahtuma- ja esiintymispaikkojen ja elinkeinoelämän yhteinen ponnistus. Se toimii näyteikkunana Lahdelle ja lahtelaisille toimijoille ja on avoin myös kansainvälisille esiintyjäryhmille. 

Lahti Fringe Festival järjestetään ensimmäisen kerran 29.8.-1.9. ja se on osa Nordic Fringe Festival (NFN) verkostoa. Muut festivaalikaupungit ovat Tukholma, Göteborg ja Bergen. 

Lahti Fringe Festival -hankkeen mahdollistaa Euroopan aluekehitysrahasto ja Päijät-Hämeen liitto.

Lisätiedot:

Inkeri Määttä

Tapahtumapäällikkö

Lahden kaupunki

inkeri.maatta@lahti.fi

p. 044 416 3890


Marjo Leppä

Tapahtumatuottaja

Lahden ammattikorkeakoulu

marjo.leppa@lamk.fi

p. 044 708 1316