Ostoskorissa
  tuotetta

Lahden tiedepäivä keräsi runsaasti osallistujia

10.11.2017 8:20 | Uutinen

Viidestoi​​sta Lahden tiedepäivä – Lahti Science Day järjestettiin torstaina 9.11.2017 FellmanniCampuksella. Tapahtuman järjestivät Lahden ammattikorkeakoulu LAMK, Lahden Yliopistokampus ja HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus. 

Tiedepäivä lähti käyntiin tulevaisuustutkija Ilkka Halavan avauspuheenvuorolla, jossa käsiteltiin kattavasti murrosajan huikeita liiketoimintamahdollisuuksia. Auditoriossa ohjelma jatkui tiiviisti yrittäjyyden ja teknologia-avauksien parissa, kun sarjayrittäjä, biohakkeri sekä Leonardo Award-tiedepalkinnon saanut Teemu Arina asteli lavalle. Luennolla ”Humanity in digitization” kuultiin uusia tapoja tuottaa ja jakaa tietoa, uusista tavoista organisoida työtä sekä esille tuli hauskoja yksityiskohtia, kuten DriveNow-palvelu ja fiverr.com, jonka avulla voi esimerkiksi työskennellä virtuaalisesti. 

Tiedepäivä kiinnosti jälleen monia ja ohjelmaa oli kattavasti yrittäjyyden tulevaisuudesta, digitalisaatiosta hyvinvointipalveluissa, ympäristön kunnostuksesta, kiertotaloudesta ja energiasta, monikulttuurisuudesta sekä eri aihepiireittäin kymmeniä mielenkiintoisia esitelmiä.

Tiedepäivä päättyi paneelikeskusteluun esteettisistä arvoista kaupunkisuunnittelussa. Paneelissa keskustelua herätti paikallisuus ja laadukkaan esteettisen kaupunkisuunnittelun määrittely. 

Future Business Summit –seminaarin voi kokonaisuudessaan katsoa tästä​.