Ostoskorissa
  tuotetta

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti lakkauttaa kaksi pääainetta

23.2.2017 8:00 | Uutinen
Ammattikorkeakoulujen rahoitus on muuttunut tulospohjaiseksi ja rahoitusleikkaukset kohdistuvat voimakkaasti kulttuurialalle. Rahoitusmallissa eri alojen tutkinnot ovat nykyään samanhintaisia, kun aiemmin kulttuurialan tutkintoraha oli merkittävästi suurempi. 

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin tutkinnoista tuleva rahoitusosuus on pienentynyt lähes -30% vuodelle 2017. Talouden tasapainottamiseksi on tehtävä strategisia valintoja, koska juustohöyläleikkaukset eivät enää riitä.

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti luopuu nykymuotoisista pääaineistaan
muoti- ja vaatesuunnittelun suuntaavat opinnot
korumuotoilun suuntaavat opinnot

Luopumisten taustalla on se, että muoti- ja vaatetusalan koulutusta on tarjolla useissa ammattikorkeakouluissa ja Aalto-yliopistossa. Korumuotoilijoiden tarve on osoittautunut pieneksi. Pääaineiden lakkauttaminen on osa laajempaa strategista muutosta Muotoiluinstituutissa. Muutoksen tavoitteena on koota resursseja, hyödyntää laajasti yhteistä infraa ja luoda laajempia osaamiskokonaisuuksia.  Pääpaino tulee olemaan vahvemmin muotoiluprosessin hallinnassa.

Korumuotoilun sekä muoti- ja vaatetussuunnittelun koulutukset poistetaan kevään 2017 hausta. Jatkossa tilalle tulee immateriaaliseen muotoiluun liittyvä hakukohde. 

Syksyllä 2016, ja sitä ennen, opintonsa aloittaneille opiskelijoille taataan laadukas opetussuunnitelman mukainen opetus opintojensa loppuun asti.

Muotoiluinstituutin johdon ja asiantuntijoiden laatima strategisen uudistamisen esitys on käsitelty hallituksessa 20.2.2017. Muutosta on käsitelty yhdessä Muotoiluinstituutin henkilöstön kanssa ja tavoitteena on yhdessä kehittää strategista osaamista pitkäjänteisesti. 


Lisätietoja 
rehtori Outi Kallioinen, 044 708 1400
yksikön johtaja Essi Pullinen, 044 708 0446