Ostoskorissa
  tuotetta

LYMO linkittää ympäristöalan opiskelijat ja yritykset

27.2.2018 12:40 | Opiskelijatarina
​Tekniikan alan uusin ainejärjestö Lahden ympäristöalan insinööriopiskelijat LYMO ry, tuttavallisemmin vain LYMO, on vakiinnuttanut paikkansa tehokkaasti jo ensimmäisenä toimintavuotenaan. Ainakin tämän vuoden yhdistystä pyörittää vielä innokas viiden hengen ydinryhmä, Oona Grönqvist, Annaleena Väkeväinen, Tinja Lehtinen, Ella Uotila ja Riikka Mattila ja jäseniä yhdistyksellä on jo viitisenkymmentä.

Ajatus oman ainejärjestön perustamiseen syntyi, kun ympäristöalan opiskelijat kaipasivat tiiviimpää yhteistyötä nimenomaan oman alansa yrityksien ja toimijoiden kanssa. Tavoitteena on tarjota verkostoitumismahdollisuuksia opiskelijoiden ja yrityksien välille ja tätä kautta tuoda paremmin esiin erilaisia uravaihtoehtoja ja työllistymismahdollisuuksia. Samalla tavoitellaan myös tiiviimpää yhteisöllisyyttä alan opiskelijoiden kesken. 

LYMO sai 2017 vuonna Osmo Moilasen stipendirahaston 600 € stipendin ja se on toiminut hyvänä starttirahana yhdistykselle. LYMOn puheenjohtaja Oona Grönqvist ja sihteeri Annaleena Väkeväinen toteavat yllättyneensä kuinka positiivisesti kaikki ovat heidän toimintaansa suhtautuneet. Neuvoja ja tukea on tullut sekä Insinööriliitto IL ry:ltä että Rakennusinsinöörit ja –arkkitehdit RIA ry:ltä, mutta erityisesti yrityksien positiivinen suhtautuminen ja jopa taloudellinen tuki on ylittänyt odotukset.

Yhdistys on tosiaan ollut toiminnassa vasta vajaan vuoden, mutta tapahtumia on ehditty järjestää jo useampia. On ollut yritysvierailu Lahti Energia Oy:lle sekä yhteisöllisyyttä lisäävä haalaripulkkamäkitempaus. Kevään huipennus oli 23.2. pidetty Rekrypäivä, johon osallistui RIA ry, Destia, VR-Track, Ramboll ja LAMK Events. 

Oona ja Annaleena ovat tyytyväisiä myös siihen, mitä ovat saaneet vastineeksi yhdistystoiminnasta.
- Puolessa vuodessa toiminta lähti jo rullaamaan, talous on kunnossa, aktiivisia toimijoita riittää ja tapahtumat ovat olleet onnistuneita. Tämän myötä on tullut paljon rohkeutta ja esimerkiksi yrityksien lähestyminen on nyt paljon helpompaa. Me ollaan saatu myös hyviä henkilökohtaisia kontakteja toiminnan kautta. 

Seuraa LYMOa somessa:
o Instagram: @lymo.ry
o Facebook: Lahden ympäristöalan insinööriopiskelijat LYMO ry