Ostoskorissa
  tuotetta

LAMKista suoraan johtotehtäviin

22.3.2017 12:25 | Opiskelijatarina

​Miten päädyit tähän, missä olet nyt?

Iiro Paappanen on tehnyt Iskulle töitä jo useamman vuoden. Mies on ollut käytettävissä useissa eri pisteissä ja mennyt aina täysillä siellä missä häntä on tarvittu. Juuri siksi hän arveleekin päätyneensä ​alkutuotannon työnjohtajaksi. Tutuiksi on viiden vuoden mittaisen uran aikana tullut tuotannon linjasto, rekrytointityöt, kunnossapito ja nyt johtotehtävät.

Puutekniikkaa Iiro päätyi opiskelemaan haettuaan tekniikan alalle LAMKiin vuonna 2013. Tekniikka on aina kiinnostanut, joten valinta oli selvä. ”Puualalla näin paljon kasvun ja työn mahdollisuuksia. Siksi suuntauduin siihen. Työtilanne onkin hyvä ja paranee koko ajan” Iiro sanoo. Iiro sanoo hakeneensa myös yliopistoon mutta näin jälkikäteen on tyytyväinen, että päätyi LAMKiin ja nyt insinöörin paperit hän saa keväällä.

Millaista on työn ja opiskelu yhdistäminen?

Opintoja Iiro on suorittanut päätoimisesti ja töitä on tehty silloin kun on ollut aikaa. Työnantaja on ollut hyvin joustava, samoin LAMK. Vasta nyt kun Iiro aloitti uudessa työtehtävässään, Iskun alkutuotannon työnjohtajana aika tuntuu loppuvan kesken, kun opinnäytetyön työstäminen vaatii paljon aikaa ja keskittymistä. Onneksi apuna on opiskelukaveri jonka kanssa työn saa jakaa. Opinnäytetyön he tekevät muoviteknologian parista, DestaClean Oy:lle. 
”Halusin laajentaa osaamista ja vähän irtaantua Iskusta, siksi valitsin pienen, kehittyvän yrityksen kohdeyritykseksi. Kannustankin valitsemaan projekteihin kehittyviä, uutta luovia yrityksiä. Niissä on paljon mahdollisuuksia ja luultavasti niistä myös oppii enemmän.” Iiro neuvoo.

Töiden ja opintojen yhteensovittaminen ei ole ollut Iirolle vaikeaa. Opintojen suoritustapoja on monia ja Iiro sanookin LAMKin olevan hyvin joustava oppilaitos. Aina on löytynyt ratkaisuja. Jos töitä on ollut paljon, on opintojen kanssa voinut ottaa rauhallisemmin. 

Mitä LAMK on antanut?

"Opinnoista on saanut hyvät perustiedot materiaalista ja sen työstötavoista. Parasta ja antoisinta LAMKissa on ollut projektit ja opinnäytetyöprosessi."  Iiro painottaakin projektien merkitystä. Tekemällä haastavia ja mielenkiintoisia projekteja oikeille yrityksille, oppii paljon huomaamattaan. Suhteita syntyy moniin eri paikkoihin, kun hommat hoitaa hyvin ja yrittää parhaansa. 
”Olen tehnyt paljon tuotannonkehitysprojekteja. Kursseilta saa perustiedot mutta käytännön toteutus tulee opittua parhaiten projektien kautta.” Iiro neuvoo.

Miten alaisesi ovat suhtautuneet, kun heitä johtaa 25-vuotias tulokas?

”Hyvin. Ihmisiä tässä ollaan ihmisille, ei siinä sen kummempaa. Haasteita saakin tulla, tykkään niistä! Minussa esimiesosaaminen tulee sisältä, en ole sitä sen kummemmin opiskellut.” Sanoo Iiro.
Tulevaisuudessa jatko-opinnot kiinnostavat mutta nyt Iiro aikoo keskittyä tämänhetkiseen työhönsä täysillä.

​​​​​​