Ostoskorissa
  tuotetta

LAMKin englanninkielisten AMK-koulutusten hakijamäärät hurjassa kasvussa

26.1.2018 8:40 | Uutinen

Lahden ammattikorkeakoulussa oli yhteishaku englanninkielisiin AMK-koulutuksiin 9.–24.1.2018. Haussa olivat LAMKin kolme englanninkielistä Bachelor’s Degree -koulutusta: Bachelor’s Degree Programme in Business Information Technology, Bachelor’s Degree Programme in International Business ja Bachelor’s Degree Programme in Nursing. 

Hakijoita oli yhteensä 1867, kun taas viime vuonna hakijoita englanninkielisiin koulutuksiin oli kaiken kaikkiaan 1308 eli kasvu viime vuoteen on merkittävä. Suurin osa hakijoista tulee Euroopan unionin ulkopuolisista maista ja eniten hakijoita eilen päättyneeseen yhteishakuun on Nepalista, Bangladeshista, Vietnamista, Nigeriasta ja Keniasta. 

Tämän hetkisten tilastojen mukaan International Business koulutukseen hakijamäärä on noussut lähes puolella viime vuoteen verrattuna. Myös Business Information Technology- sekä Nursing -ohjelmiin hakijamäärät ovat positiivisesti kasvussa. 

EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevat opiskelijat ovat nykyään velvollisia maksamaan lukuvuosimaksuja, mikä vaikutti viime vuoden hakijamääriin, mutta nyt hakijamäärät ovat taas huomattavasti nousseet.

- ”Panostuksemme opiskelijarekrytointiin on tuottanut ilahduttavasti tulosta. Lukuvuosimaksujen vaikutukset olivat nähtävissä viime vuoden hakijamäärissä, mutta suunta on nyt oikea”, kertoo Liiketalouden ja matkailun sekä Sosiaali- ja terveysalan yksiköiden johtaja Tuula Kilpinen. 

LAMKille kansainvälisenä korkeakouluna näkyvyys maailmalla on tärkeää. Englanninkielisellä opetuksella Lahden ammattikorkeakoulua kehitetään kansainvälisenä ja monikulttuurisena oppimisympäristönä sekä palvellaan myös kansainvälisiä opiskelijoita. 

Seuraava hakuaika Lahden ammattikorkeakouluun on 14.–28.3.2018, jolloin mukana haussa ovat suomenkieliset AMK-koulutukset, YAMK-koulutukset ja yksi englanninkielinen YAMK-koulutus.