Ostoskorissa
  tuotetta

LAMK ja FC Lahti ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen

14.11.2017 10:00 | Uutinen

Lahden ammattikorkeakoulu LAMK ja FC Lahti ovat allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen, joka tulee entisestään tiivistämään korkeakoulun ja urheilun yhteistyötä. Sopimusta olivat allekirjoittamassa FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen sekä myyntipäällikkö Jussi Länsitalo. LAMKia edustivat rehtori Vesa​ Harmaakorpi, vararehtori Marjo-Riitta Järvinen sekä aluekehitysjohtaja Jari Hautamäki. 

- Kumppanuussopimuksella halutaan tiivistää LAMKin ja FC Lahden jo käynnissä olevaa yhteistyötä ennen kaikkea yhteisen näkyvyyden, urheilijoiden koulutuksen ja seuratoiminnan kehittämisen alueilla. Kehittäminen tapahtuu opiskelijoiden toteuttamina projekteina, harjoitteluina ja opinnäytteinä sekä kohteena ovat muun muassa urheilijan oppimisväylän kehittäminen, tapahtumajärjestäminen sekä eSport, kommentoi Tomi Honkanen

FC Lahti on ollut alusta alkaen ollut mukana urheilijan oppimisväylän kehittämisessä. Tämä uusi toimintamalli on suunnattu kilpa- ja huippu-urheilijoille, jotka haluavat yhdistää toisiinsa urheilun ja korkeakouluopiskelun. Myyntipäällikkö Jussi Länsitalo tunnistaa hyvin ammattilaisjalkapalloilun ja opiskelun yhdistämisen haasteet. Hän on itse alumni ja valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2015.

- Urheilijan oppimisväylässä kaikki osapuolet voivat voittaa. Urheilija niin aktiiviuraansa kuin sen jälkeistä aikaa ajatellen, opiskelijoiden edustamat urheiluseurat oppimis- ja kehittämistehtävien muodossa sekä LAMK urheilijamyönteisenä korkeakouluna ja Lahti urheilukaupunkina, lehtori Tatu Saarinen listaa.

Ammattimaisen urheilun ja määrätietoisen korkeakouluopiskelun yhdistäminen on mahdollista, kunhan on riittävästi yhteistä tahtotilaa. Urheilijan ja valmentajan lisäksi tarvitaan huippu-urheiluasennetta myös koululta, opettajilta ja koko kaupungilta, seuroja, lajiliittoja sekä liikuntajärjestöjä unohtamatta.

LAMK ja FC Lahti odottavat innolla konkreettisia tuloksia urheilijan oppimisväylästä sekä kumppanuussopimuksen muilta osa-alueilta. 


Lisätietoja:
Lahden ammattikorkeakoulu: etunimi.sukunimi@lamk.fi
Aluekehitysjohtaja Jari Hautamäki, 0500 498 127
Vararehtori Marjo-Riitta Järvinen, 050 561 9642

FC Lahti: etunimi.sukunimi@fclahti.fi
Toimitusjohtaja Tomi Honkanen, 0400 843 834